Ekstra Bladet

Kød, klima og masser af grøntsager

-

– Er det ikke efterhånde­n lidt umoderne at rejse verden rundt og dræbe dyr og spise kød?

– Der vil altid være nogen, der synes, det, man laver, er forkert, konstatere­r Nikolaj Kirk.

– Vi forsøger at give et billede på, hvordan man kan spise noget vildt eller fisk, der har levet på den her planet og har haft et godt liv i forhold til så meget andet.

– Jeg synes nu også, vi kommer hele vejen rundt og bruger rigtig mange grøntsager. Hvis man kigger med i vores programmer, så er der i virkelighe­den ofte flere grøntsager, end der er kød, fastslår han.

Skal ud i verden

– Det tænker man måske ikke over, men det er jo klart, at hvis man spiser to muldvarpe, så er der måske 50 gram kød til tre store, voksne mennesker – vi har jo altid en gæst med – så jeg vil vove at påstå, at der er godt med grøntsager.

Man skal ikke have set ret mange afsnit af ’ Nak & Æd’ for at konstatere, at de mange rejser til blandt andet Afrika, Canada, Grønland og USA må betyde, at Kirk og Skouboe efterhånde­n har lidt mere CO2- udledning på samvittigh­eden, end Greta Thunberg vil bryde sig om.

– Hvis man gerne vil fortælle historier fra den store verden, så er man desværre nødt til at rejse derud, konstatere­r Nikolaj Kirk.

– Jeg synes for eksempel, at vores program om flodheste, hvor vi prøver at fortælle lidt om jagt i Afrika, og hvorfor det er vigtigt, har sin berettigel­se.

– I øjeblikket er det jo sådan, at hvis man gerne vil have mange store dyr i Afrika, så skal der være noget jagt på det kontinent, og den samtale synes jeg, at vi mangler, når vi kritiserer jægere.

– Hvis man vil fortælle sådan en historie, så er man altså nødt til at rejse derud, fastslår han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark