Ekstra Bladet

DET SYGE POLITI

- Odd Høyholm Dalstrøget 101 Dyssegård

At det danske politi er sygt, står stjernekla­rt for enhver. Folk, der desperat har brug for politi, får den besked, at de ikke har disponibel­t mandskab. Og hvorfor? I min naivitet har jeg troet, at en politimand er uddannet til at servicere borgerne og skabe tryghed, men nu ser vi, at tryghed er noget, borgerne må se i kalenderen efter. Jeg kunne godt tænke mig at vide, hvordan politiet egentligt prioritere­r.

Et lille eksempel ud af mange: Hvor mange betjente skulle der til for at beskytte Paludan, da han absolut – i ytringsfri­hedens navn – skulle sætte Nørrebro med omegn i brand?

Der burde politiet straks have sat hælene i og sagt, at den slags aldeles unødvendig­e provokatio­ner får du altså ikke lov til, for det har vi ikke mandskab til.

Og hvad med det administra­tive? Hvor mange betjente kunne ikke frigøres fra kontoropga­ver, som man kunne ansætte sekretærer til? Ved en vidneafhør­ing har jeg selv oplevet, at en betjent brugte to timer på at skrive en rapport, som selv jeg kunne have klaret på ti minutter.

Jamen, så tilbyd dog de betjente, der er interesser­ede, en pæn – som i pæn – kontant kompensati­on for at komme ud af uføret en gang for alle. Man mangler penge, javel

– men så må der skaffes de fornødne midler, således at man kan komme videre.

Folks tryghed og viden om, at politiet er der, når det er nødvendigt, er absolut. Som det er nu, er det en skandale.

I min naivitet har jeg troet, at en politimand er uddannet til at servicere borgerne og skabe tryghed

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Politiet burde have sat foden ned over for Rasmus Paludan unden hans demonstrat­ioner på Nørrebro, påstår Odd Høyholm.
FOTO: MOGENS FLINDT Politiet burde have sat foden ned over for Rasmus Paludan unden hans demonstrat­ioner på Nørrebro, påstår Odd Høyholm.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark