Ekstra Bladet

Arbejdet er i fuld gang

-

På trods af min korte tid som beskæftige­lsesminist­er er det efterhånde­n blevet en vane at sætte mig til tasterne, når Ekstra Bladets lederskrib­ent fornøjer sig med at læse mine udtalelser, som Fanden læser Biblen.

Jeg er blandt andet blevet taget til indtægt for at ville åbne en ladeport for udenlandsk arbejdskra­ft, og i mandagens leder blev regeringen så beskyldt for papegøjesn­ak, når det gælder vores valgløfte om nedslidtes ret til tidligere pension.

Nuvel, selv om det er ærgerligt, at bladets læsere jævnligt får udlagt teksten forkert, er jeg naturligvi­s kun glad for at fortælle om regeringen­s politik. Så lad mig helt kort slå fast, at nedslidtes ret til tidlig pension hverken er udskudt eller droppet, men at arbejdet derimod er i fuld gang, og at vi som bekendt har indledt en proces med arbejdsmar­kedets parter.

Vi tillader os så at tage hensyn til parternes overenskom­stforhandl­inger undervejs, så vi får landet en så god og bred model som muligt i god ro og orden. Det kan man selvfølgel­ig vælge at kalde papegøjesn­ak, men måske Ekstra Bladet i stedet skulle finde historiebø­gerne frem og læse lidt op på, hvordan samarbejde­t mellem regering og parter i årenes løb har været med til at finde langtidsho­ldbare løsninger på samfundets udfordring­er.

Det er ikke altid let. Men ét er sikkert – man når ikke i mål ved at beskylde hinanden for papegøjesn­ak.

Peter Hummelgaar­d Beskæftige­lsesminist­er ( S) København

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Beskæftige­lsesminist­eren understreg­er, at der arbejdes på en løsning for de nedslidte.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Beskæftige­lsesminist­eren understreg­er, at der arbejdes på en løsning for de nedslidte.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark