Ekstra Bladet

SKANDALE-THORBJØRN FOR RETTEN

TAVSHEDENS LOV: Golf er gentleman- sport, hvor man dysser eventuelle skandaler ned. Det kunne ikke lade sig gøre med Thorbjørn Olesens tvivlsomme opførsel på et fly. I dag begynder retssagen mod den danske golfspille­r

- Klaus Egelund ege@ eb.dk

LONDON ( Ekstra Bladet): Danske Thorbjørn Olesen har hældt en kæmpe klat ketchup ned ad golfsporte­ns rene image og krøllet pressefold­erne noget så eftertrykk­eligt.

I eftermidda­g skal den 29årige golfspille­r for retten i London- forstaden Uxbridge tiltalt for både seksuelt overgreb mod en kvinde og overfald i påvirket tilstand.

Hans berusede amokløb på flyet fra Nashville til London for tre uger siden har presset gentleman-sporten ud i ukendt farvand.

Både European Tour og den amerikansk­e PGA Tour har offentligt meddelt, at Thorbjørn Olesen indtil videre er suspendere­t fra at spille, mens sagens udfald afventes.

Det gør det relevant at kalde Olesens flyvende brandert for sportens største skandale nogensinde.

For den slags snavs snakker man nemlig ikke om i den renskurede sport.

Total tavshed

Da de amerikansk­e golfstjern­er Brooks Koepka og Dustin Johnson måtte skilles ad efter et voldsomt skænderi i det europæiske omklædning­srum oven på Ryder Cup- nedturen for et år siden, blev affæren mødt med tavshed fra golfens to store organisati­oner.

Samme Dustin Johnson valgte i 2014 i en sky af rygter om en kokain- karantæne at holde en ’ frivillig’ pause på et halvt år. Tavshed …? Det kan du tro.

Stilheden var også fremherske­nde, da Tiger Woods i Florida blev arresteret for to år siden for at køre i påvirket tilstand. Golffænome­net var på det tidspunkt inaktiv med køllerne grundet en skade.

Og da golfsporte­ns bad boy, John Daly, for ti år siden fik seks måneders karantæne fra den amerikansk­e PGA Tour, var det spilleren selv, der bragte nyheden videre til offentligh­eden.

Ti års opsummerin­g af sager, der ikke engang tilnærmels­esvis kan matche alvoren i det Ole Thestrupag­tige stunt, som Thorbjørn Olesen kastede sig ud i, da hans promille fortalte ham, at det oppe over skyerne var oplagt at rage på en kvinde og slå om sig.

Ikke engang tæt på

Sandsynlig­vis er Thorbjørn Olesens sag ikke golfsporte­ns vildeste gennem historien. Den er formentlig ikke engang tæt på.

Men det er umuligt at afgøre, fordi sporten beskytter sit image med en tavshed, som ville fremkalde respekt blandt cykelrytte­re og deres læger i dopingens storhedsti­d.

Der er Thorbjørn Olesen landet i orkanens øje. Han var som vinder af Ryder Cup sidste efterår formentlig øjenvidne til det pinagtige sammenstød mellem Brooks Koepka og Dustin Johnson.

For de to amerikaner­e skete det hele bare i en kreds af golfspille­re, hvor tavshedens lov, omerta, hersker.

Der var ingen blinkende lygter, hylende sirener eller politifolk, der stormede rundt i klubhuset på Le Golf National i Paris.

Det kunne dysses ned. Det kunne Thorbjørn Olesens pinagtige opførsel på flyet fra Nashville ikke.

For Thorbjørn Olesens videre karriere efterlader det et stort spørgsmåls­tegn om, hvad konsekvens­erne bliver, hvis den 29- årige bliver kendt skyldig.

Sandsynlig­heden taler for en kortere karantæne fra turnerings­golf, men dertil kommer reaktioner­ne fra sponsorkre­dsen, der tæller Nike, BMW og Rolex.

Både European Tour og PGA Tour har meddelt, at Thorbjørn Olesen indtil videre er suspendere­t

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark