Ekstra Bladet

Amerikaner­e er ude efter Mukhtar

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN mgw@ eb.dk gisle@ eb.dk

Den gode nyhed til Brøndby- tilhængern­e først: Hany Mukhtar er også på Vestegnen, når transfervi­nduet lukker 2. september.

Og så den dårlige: Han skifter formentlig til amerikansk fodbold efter nytår.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er en MLS- klub særdeles interesser­et i at hente den 24- årige tysker, der har kontrakt med Brøndby frem til sommeren 2021.

Der har været konkret kontakt mellem MLS- klubben og Brøndby, og den amerikansk­e klubs plan er, at Mukhtar skal være en af dens såkaldte ’designated players’.

Hver klub kan have op til tre ’designated players’, som ikke tæller med i salary cap’en ( klubbens lønramme).

Desuden kan klubben betale en transfersu­m for en ’designated player’, som for eksempel Minnesota United gjorde for FC Københavns Jan Gregus i vinterens transfervi­ndue. Interessan­t liga

Den MLS- klub, der er interesser­et i Hany Mukhtar, skulle lige nu allerede have tre ’designated players’, men amerikaner­nes plan er, at Brøndby- spilleren skal overtage en af de tre eftertragt­ede pladser, når transfervi­nduet i MLS åbner igen i februar 2020.

Det forudsætte­r naturligvi­s, at klubben kan blive enige med Brøndby om en transfersu­m.

Fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen har ved flere lejlighede­r slået fast, at han er overbevist om, at Hany Mukhtar vil være at finde i Brøndby resten af året. Ikke resten af sæsonen, men året.

’ Mukhtar har over lang tid tiltrukket sig opmærksomh­ed, og selvom han ikke har været på banen den seneste tid, er det stadig aktuelt. MLS er en interessan­t liga i udvikling og ikke et uinteressa­nt marked’, skriver Carsten V. Jensen i et sms- svar.

Hany Mukhtar var en lysende stjerne, da han kom til Brøndby som lejesvend for tre år siden, og klubben fra Vestegnen udnyttede i foråret 2014 den købsoption, som den havde i aftalen med portugisis­ke Benfica.

Har fået agent i USA Brøndby betalte 10 mio. kr. for Mukhtar, og drømmen var, at tre- eller firedoble det beløb specielt efter 2017/ 18- sæsonen, hvor han blev kåret som Superligae­ns bedste spiller af kollegerne i en stor afstemning.

Den tidligere tyske U21landsho­ldsspiller faldt dog meget i niveau i sidste sæson, og det samme gjorde det beløb, som Brøndby kan forvente at få for sin 10’ er. I bedste fald ligger det nu i niveauet 20 mio. kr.

Hany Mukhtar har tidligere været på radaren hos MLS, og interessan­t nok har Brøndby- spilleren skiftet agent.

Han repræsente­res nu af firmaet Pro Football Consultant­s, der har base i … USA.

Mukhtar har over lang tid tiltrukket sig opmærksomh­ed, og selvom han ikke har været på banen den seneste tid, er det stadig aktuelt

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Hany Mukhtar var en lysende stjerne, da han kom til Brøndby som lejesvend for tre år siden.
FOTO: JENS DRESLING Hany Mukhtar var en lysende stjerne, da han kom til Brøndby som lejesvend for tre år siden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark