Ekstra Bladet

SPLITTET MELLEM HJERTEKLUB­BERNE

Flemming Antony holder både med Vanløse og Brønshøj. I aften tørner de to hold sammen, og hvad gør man så?

- NIKOLAJ HØIER nih@ eb.dk

Når yndlingskl­ubben spiller derby mod lokalrival­erne, giver det en helt særlig tænding.

For Flemming Antony, der er glødende tilhænger af både Vanløse IF og Brønshøj BK, er historien dog en anden.

I dag spiller de to hold mod hinanden i 2. divisions rival- runde.

– Det er de to eneste klubber, der er inde i mit hjerte. Jeg er simpelthen i tvivl, om jeg skal komme og se dem, siger han fortvivlet til Ekstra Bladet.

– Jeg har prøvet at gøre op med mig selv, hvordan jeg skal tackle det. Hvem skal jeg holde med?

Men indtil nu har han ikke fundet løsningen.

40 års kærlighed

72- årige Flemming Antony, der blandt har leveret de legendaris­ke fodboldssa­nge ’ Og det var Danmark’ og ’ Rød- hvide farver’, har i mange år arbejdet som journalist.

– Min kærlighed til Brønshøj stammer fra slutning af 70’ erne, hvor jeg blev redaktør for den lokale avis. Det var lidt mærkeligt som Vanløse- mand at blive redaktør i Brønshøj.

En dag blev han inviteret til at være konferenci­er til Brønshøjs 60-års jubilæum.

– Jeg skulle jo vade direkte ind i arvefjende­ns lejr. Men jeg sagde ja, og på den aften slog mit forhold til Brønshøj en kolbøtte, og jeg begyndte virkelig at holde af klubben.

Senere skrev han kontrakt med klubben som manager.

– Jeg skulle både skaffe penge, spillere og det hele. Men det var ikke svært for mig, jeg befandt mig godt der. På et par år gik vi fra bunden af 3. division til 1. division ( dengang den bedste række, red.).

Kærlighede­n til Vanløse er noget mere simpel.

– Den første kamp, jeg så som 8-årig, var en træningska­mp i Vanløse Idrætspark, som min storebror tog mig med til. Vanløse mod KB. Siden den kamp har mit hjerte banket for dem.

Intet had

Som journalist har Antony dækket mange rivalopgør mellem hovedstads­klubberne. Men selvom holdene er rivaler, flyder det ikke med had.

– Klubberne er venskabskl­ubber og kan godt lide hinanden. Men selvfølgel­ig, når de går på grønsværen, bliver der gået til den. Det er Slaget om Slotsherre­nsvej, og derfor ved jeg, at når jeg skal omtale den kamp, så kan jeg altid skrive, at det bliver intenst, siger han og fortsætter:

Jeg har på fornemmels­en, at Brønshøj får sin første sejr

Sidste gang kom der 1600 tilskuere til en 2. divisionsk­amp mellem dem

– Sidste gang kom der 1600 tilskuere til en 2. divisionsk­amp mellem dem. Og jeg er overbevist om, at der kommer minimum det samme onsdag.

Indtil videre i sæsonen har Vanløse præsteret stabilt med syv point i tre kampe, mens hvepsene fra Brønshøj har leveret tre uafgjorte.

– Jeg har på fornemmels­en, at Brønshøj får sin første sejr. De har fået et godt hold, men de mangler at blive spillet sammen. Indtil nu har det været tæt på med de uafgjorte, vurderer Flemming Antony.

 ?? FOTO: KASPAR WENSTRUP/ SE OG HØR ?? Dilemma – Jeg er simpelthen i tvivl, om jeg skal komme og se dem, siger Flemming Antony.
FOTO: KASPAR WENSTRUP/ SE OG HØR Dilemma – Jeg er simpelthen i tvivl, om jeg skal komme og se dem, siger Flemming Antony.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark