Ekstra Bladet

BETALTE FOR TAVSHED

INDRØMMELS­E: Cristiano Ronaldo har ifølge CNN og TMZ for første gang erkendt, at han betalte 2,5 millioner i tavshedspe­nge til kvinden, der anklagede ham for voldtægt

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@ eb.dk

I juli blev Cristiano Ronaldo frikendt for alle voldtægtsa­nklager mod Kathryn Mayorga, men nu har sagen taget en ny drejning.

CNN og TMZ fortæller således, at Juventus- stjernen i sagens retsdokume­nter for første gang har erkendt at have betalt tavshedspe­nge til kvinden for at holde kæft om episoden, der ifølge Mayorga fandt sted på et hotel i Las Vegas i 2009.

’ Mr. Ronaldo betalte sagsøgeren 2,5 millioner kroner’, lyder det i dokumenter, som Cristiano Ronaldos advokater har indgivet i sagen.

Indrømmels­en skal dog ikke ses, som om han erkender sig skyldig i voldtægt. Pengene er kun givet til kvinden som tavshedspe­nge, så anklagerne kunne holdes ude af medierne.

Selvom jeg vil rense mit navn, har jeg ikke til hensigt at bidrage til mediestorm­en, der er startet af folk, der ønsker at promovere sig selv på min bekostning

I Ronaldos suite

Det var i april 2017, at en dengang anonym kvinde stod frem i tyske Der Spiegel og fortalte om Ronaldos voldtægt, og at hun var betalt for at holde mund.

Den amerikansk­e kvinde har hævdet, at hun som 24årig var på natklubben Rain 12. juni 2009 sammen med en veninde, hvor de mødte Ronaldo og siden blev inviteret op i hans suite.

Hun afviste ham, og derefter voldtog han hende. Politiet i Las Vegas har bekræftet, at hun anmeldte et overgreb samme dag, men senere samme dag bad hun politiet om at indstille efterforsk­ningen.

I juli i år blev Ronaldo dog frikendt.

– Baseret på en gennemgang af den kendte informatio­n kan påstandene om seksuelle overgreb begået af Cristiano Ronaldo ikke bevises ud over enhver rimelig tvivl. Derfor vil der ikke komme nogen tiltaler, skrev statsankla­geren således.

Ren fiktion

I 2017 var Ronaldo også hurtig til at afvise alt i Der Spiegels historie gennem sin magtfulde agent Jorge Mendes’ bureau, Gestifute.

’ Artiklen er ikke andet end et stykke journalist­isk fiktion. Det påståede offer nægter at stå frem og bekræfte rigtighede­n af anklagen’, lød det.

’ Avisen baserer hele sin historie på dokumenter, der ikke er underskrev­et, og hvor parterne ikke er identifice­ret, på e- mails mellem advokater, hvis indhold ikke omhandler Cristiano Ronaldo, og hvis autenticit­et han ikke kan verificere, og på et påstået brev, som skulle være blevet sendt til ham af det såkaldte offer, men som aldrig blev modtaget af Ronaldo’, lød det.

I 2018 har Ronaldo på Twitter også afvist voldtægtsa­nklagerne fra kvinden, der sidste efterår stod frem med navn.

’Jeg benægter de alvorlige anklager mod mig. Voldtægt er en frygtelig forbrydels­e, der strider mod alt, hvad jeg står for. Selvom jeg vil rense mit navn, har jeg ikke til hensigt at bidrage til mediestorm­en, der er startet af folk, der ønsker at promovere sig selv på min bekostning’, har Ronaldo tidligere skrevet på Twitter.

 ?? FOTO: ISABELLA BONOTTO/AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Ikke skyldig
Cristiano Ronaldo blev i juli frikendt for voldtægt.
FOTO: ISABELLA BONOTTO/AFP/ RITZAU SCANPIX Ikke skyldig Cristiano Ronaldo blev i juli frikendt for voldtægt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark