Ekstra Bladet

Skærpet kamp om de billigste mobiler

NYHEDSANAL­YSE: Nemmere end nogensinde at købe prisbillig­e telefoner herhjemme

- HEINE JØRGENSEN heine@ eb.dk

Hvornår er en ny mobiltelef­on faktisk en nyhed? Det kan nemt blive en teoretisk diskussion for nørder.

Men med ugens lancering af modellen nova 5T bøjer kinesiske Huawei i hvert fald nyhedsbegr­ebet. Telefonen er nemlig ny i Danmark, men allerede lanceret på andre markeder.

En gave fra himlen

Normalt vil mobilprodu­centerne helst præsentere nyheder, der faktisk er en globale.

Men Huawei er fortsat lagt i en politisk benlås af USA og har derfor store problemer med at få lov til at bruge den fulde udgave af Googles Android på nye telefoner.

Men her er nova 5T en gave sendt fra himlen, da den formelt blev lanceret, før USA slog sin jernnæve i bordet.

Derfor kan telefonen modsat Huaweis nyeste topmodel, Mate 30- serien, sælges i Danmark med den fulde softwarepa­kke, så kunderne ikke skal lave krumspring for at bruge de programmer, de allerede kender.

At Huawei – der tidligere har solgt netop den prisbillig­e Honor- serie herhjemme – nu slår tilbage på markedet for telefoner under 4000 kroner, handler i øvrigt ikke alene om at få en telefon i handlen med en fuld version af Android.

Modellen sættes ind i kampen mod lignende telefoner fra OnePlus, Motorola og Nokia. Spørgsmåle­t er bare, om prisen ikke er sat en smule for højt, hvis man skal vinde den kamp?

Ugens lancering er ikke kun godt for Huawei, men også for mobilkunde­rne

Et hårdt marked

Særligt Motorola og Nokia sælger nemlig kvalitetsm­obiler til mindst 1000 kroner lavere priser. Senest har netop Motorola lanceret Moto G8 Plus, hvor kameraer, god lyd og et stort batteri som på nova 5T er i fokus. Denne model koster bare fra blot 1999 kroner.

Alligevel er ugens lancering ikke kun godt for Huawei, men også for mobilkunde­rne. Ekstra Bladet har nemlig de seneste uger fået lov til at teste nova 5T, som til prisen har vist sig at været en fremragend­e telefon.

Fire kameraer

Huawei har ladet sig inspirere af noget af det bedste fra sine dyreste telefoner og flyttet det ned i nova 5T. Den indbyggede processor er således den samme, som sidder i Huaweis dyrere modeler.

Hovedkamer­aet består af fire enheder: en 16 megapixels super vidvinkel ( 117 grader), et 48 megapixels primært kamera samt et dybdekamer­a og et macrokamer­a – begge på to megapixel. Der er også indbygget et ganske habilt selfiekame­ra på 32 megapixel.

 ?? FOTO: HUAWEI ?? Nova 5T koster 3699 kroner i vejledende pris, hvis faktisk er i den dyrere ende, når det gælder prisbillig­e mobiltelef­oner. Men du får også meget for pengene, mener Ekstra Bladets tech redaktør.
FOTO: HUAWEI Nova 5T koster 3699 kroner i vejledende pris, hvis faktisk er i den dyrere ende, når det gælder prisbillig­e mobiltelef­oner. Men du får også meget for pengene, mener Ekstra Bladets tech redaktør.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark