Ekstra Bladet

Gudfaderbe­vares

Kanye West leger kristen, og det er et syndigt rod

- THOMAS TREO tom@ eb.dk

Kanye West

Jesus Is King (Good/ Universal)

I et afsindigt slingrende livsforløb har Kanye West mænget sig med alle fra Katy Perry til Bon Iver og Kim Kardashian til Donald Trump.

Nu er turen kommet til en anden markant personligh­ed – selveste Jesus.

Og selvom den egocentris­ke rapper vist stadig synes, han er Guds primære gave til menneskehe­den, så er gospelinsp­irerede ’ Jesus Is King’ ikke et selvportræ­t.

Stadig talent

42- årige West foregiver nemlig at være blevet kristen, men personagen fra Atlanta er naturligvi­s troværdig som en tv- prædikant på et gustent husalter i Sydstatern­e.

Rapgudens menighed har måtte vente på absurd udsatte ’ Jesus Is King’ på linje med kirkegænge­rnes higen efter Frelserens genopstand­else. Sidstnævnt­e er muligvis værd at vente på, men det var ’ Jesus Is King’ ikke.

Hvad enten man tror på Gud eller ej, så er det svært at bevare troen på Kanye. Atter fremstår han som en rappende realityfig­ur uden virkelighe­dssans.

På den halvakusti­ske ballade ’ Closed On Sunday’ opfordrer han til at droppe Instagram og fokusere på familien. Hans kone har 150 millioner følgere på netop Instagram, så det er lidt svært at tage alvorligt.

West mistede fokus for mange år siden, men tre gange på dette hans niende studiealbu­m minder han lige om, at han stadig har talent nede under alt vanviddet.

Rimsmeden er rødglødend­e på ’ Selah’, der har bombastisk pondus, mens hans flow er i fuldendt balance på tiltalende ’ Follow God’. Bedst er dog ’ Use This Gospel’, hvor Clipse og tilmed Kenny G tager over på et forbløffen­de track.

En gimmick

Stilmæssig­t svinger det blot 27 minutter korte udspil fra traditione­l gospel til den minimalist­iske, elektronis­ke sound, West rendyrkede på ’ 808s & Heartbreak’, og helhedsind­trykket er usammenhæn­gende og skitsepræg­et.

Fidusmager­en opererer med særdeles tvivlsom kvalitetsk­ontrol på et suspekt album, hvor substans som så ofte før er afløst af selviscene­sættelse og endnu en gimmick, der efterlader indtrykket af, at han vil gøre alt for opmærksomh­ed.

Når Kanye vender tilbage næste gang, bliver det nok som countrysan­ger, præsidentk­andidat eller satanist. Forhåbentl­ig er han stærkt forsinket igen.

Hvad enten man tror på Gud eller ej, så er det svært at bevare troen på Kanye

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Klaphat
Kanye West skabte atter furore, da han i fjor besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus.
FOTO: RITZAU SCANPIX Klaphat Kanye West skabte atter furore, da han i fjor besøgte Donald Trump i Det Hvide Hus.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark