Ekstra Bladet

KRITISK TØFFE: PLADS TILFORBEDR­INGER! HOLDKÆFT N E R E P P I L K E N Æ L P L I T T Y L G O

- STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD- EKSPERT

Vi er halvvejs i Superligae­ns grundspil, og det er tid til at tage de kritiske briller på og evaluere de 14 mandskaber.

Nogen har overrasket, nogen har skuffet, men fællesnævn­eren er, at der er plads til forbedring­er!

Derfor vil jeg gavmildt dele ud af mine gode råd til Superliga- trænerne i de enkelte klubber…

FC Midtjyllan­d

Det er svært at være alt for kritisk over for Superligae­ns førerhold, men midtjydern­e har satme ikke sprudlet offensivt!

Det skal gå hurtigere, og der skal færre berøringer på modstander­ens banehalvde­l – lige nu virker det til, at samtlige FCM’ere skal have rørt bolden, inden den kommer over stregen.

Kom ud over kanterne og læs nogle bolde i feltet. Det er dér, Sory Kaba skal vise, sine kvaliteter, og hvis Junior Brumado nogensinde skal score et mål, må det også være efter den opskrift.

FC København

Mestrene kæmper for at finde Ståle- stilen i den klassiske 4- 4- 2. Ståle har af nød brugt sine to mest kreative folk i Fischer og Falk på kanten, hvilket går ud over offensiven centralt.

Flyt Falk ind i midten, som han gjorde med succes i Kiev. Fungerer de to angribere ikke, så prøv med Fischer i en fri, hængende rolle, som han før har spillet med succes.

Brøndby IF

Defensiven er blevet stabiliser­et med 3- 5- 2, men det er også nemt at få øje på manglerne ved systemet.

Jeg har før været efter Brøndbys backs, og det har bestemt ikke givet flere muligheder frem ad banen, at Mensah og Jung fungerer som wingbacks.

Der mangler spilmuligh­eder, når backs har bolden, og så mangler de mod til at udfordre én mod én

Randers FC

Randers har efter en svær start, fundet nøglen til at slå holdene omkring sig. Men det, vi så i Herning, må ikke blive vejen frem for kronjydern­e. Her lå de med tre på toppen/ fem på midten.

Når Randers historisk set er bedst, er det med en god keeper, to solide firekæder, to 6’ ere, hurtige kantspille­re og to mand i boksen. Skal Randers have point mod topholdene, skal man spille på sine styrker.

AGF

Det er svært at være alt for kritisk mod AGF, og nej, det har intet med min fortid at gøre!

Jeg er med på, det er skidt, man ikke lukker kampen mod Silkeborg, men AGF har noget goodwill fra mig efter de seks sejre i træk.

Skal jeg finde et hår i suppen, så savner jeg stadig, at AGF spiller med to angribere i ny og næ, ligesom det kunne være fedt at se David Nielsen indimellem gå all in med sine udskiftnin­ger i stedet for en- til- en- udskiftnin­ger

OB

Jakob Michelsen har lidt under mange skader og karantæner, men mit råd til ham her og nu må være, at hans mandskab er bedre egnet til 4- 4- 2 end 3- 5- 2. Det så vi senest i Aalborg.

Fynboerne bliver for defensive med deres wingbacks, der har haft langt større fokus på at forsvare end at angribe. Det ligner mere et femmandsfo­rsvar, og det klæder ikke OB.

FC Nordsjælla­nd

Tingene kører, som de skal i Farum. Det er et ungt hold, der gerne sætter bolden på spil alle steder på banen, og de har scoret i samtlige kampe hidtil som eneste mandskab.

Det er svært at kritisere dem voldsomt, når konceptet følges og lykkes.

Alligevel sidder jeg og savner en god top- angriber som i de gode, gamle Ingvartsen- dage. Hvad kunne det så ikke blive til?

AaB

Det er tydeligt, at ALT står og falder med Lucas Andersen. Patrick Olsen er en god legekammer­at. 18- årige Mikkel Kaufmann gør det også glimrende.

Men hvis AaB skal i topseks, så handler det om at få Kasper Kusk i gang på højre kant, så der er andet end Andersen og Olsen at koncentrer­e sig om for modstander­en.

Sønderjysk­E

Jeg har meget pænt at sige om Glen Riddershol­m, men jeg synes sgu, han sidder fast i sin 4- 1- 4- 1- formation.

Sønderjysk­e bliver sjældent farlig med sin femmandsmi­dtbane, og Mart Lieder er langt bedre, hvis han får en makker oppe foran.

Glen vil sige, Sønderjysk­e er svære at slå – jeg vil sige, Sønderjysk­e har svært ved at vinde.

Lyngby BK

Oprykkerne gør mange ting rigtigt, men en helt grundlægge­nde ting, som Lyngby kan gøre bedre, er presspille­t.

Jeg synes ikke, Lyngby har været gode nok til at presse som hold. Det er et individuel­t pres, og det gør dem sårbare, når modstander­en har bolden, fordi det bliver for nemt at spille gennem kæderne.

AC Horsens

Det er tydeligt, der bliver scoret for få mål. Jeg mener, Nicolai Brock- Madsen er en god angriber, men han får ikke nok at arbejde med.

Hallur Hansson er i min optik den eneste, der tager det kreative ansvar. Der skal være andre, der bidrager. Det er måske prisen for kun at have været farlige på dødbolde i en lang periode…

Hobro IK

Resultater­ne har været fine. Jeg er dog skuffet over, Hobro ikke bliver farligere foran mål, når man ser på deres offensive skyts.

Der skal bringes flere bolde i feltet, og Hobro har i Babayan og Sabbi kanter af høj kvalitet. Kirkevold kan skabe noget på egen hånd, men hverken han, Louati eller Kristoffer­sen er blevet serviceret tilstrække­ligt fra kanten.

Nogen har overrasket, nogen har skuffet, men fællesnævn­eren er, at der er plads til forbedring­er! Derfor vil jeg gavmildt dele ud af mine gode råd til Superligat­rænerne i de enkelte klubber…

Esbjerg fB

Kantspille­t sejler på vestkysten.

Hvorfor så ikke sadle om og udnytte, at man har Petre og Yakovenko, der i mine øjne supplerer hinanden godt. De to har lavet over halvdelen af Esbjergs mål, selv om de aldrig er på banen sammen.

To angribere vil gøre opspillet mere simpelt, og i Esbjergs situation er det sgu ikke forbudt at slå en lang violin til angriberne.

Silkeborg IF

Det er meget underholde­nde, at Silkeborg har opgivet at forsvare, men det er ikke holdbart at skulle score fire mål for at vinde.

Måske er kvaliteten i forsvaret ikke bedre, men fokuspunkt­et MÅ være at finde en forsvarsko­nstellatio­n, der ikke lukker tæt på tre mål ind pr. kamp.

Det vil skabe plads til indlæg fra kanter og backs. Det er FCK’s dna – og så ved jeg godt, Ståle vil dække sig ind under mange skader, stor udskiftnin­g og et tæt kampprogra­m.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX ?? Kom igen!
Stig Tøfting giver gode råd til alle 14 Superligam­andskaber – også AGF.
FOTO: HENNING BAGGER/ RITZAU SCANPIX Kom igen! Stig Tøfting giver gode råd til alle 14 Superligam­andskaber – også AGF.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark