Ekstra Bladet

Brikkerne skal passe

- hut

Teamchef Günther Steiner pønser på at tilknytte Robert Kubica som simulatork­ører til den kommende sæson og det polske oliefirma PKN Orlen som sponsor.

Polakkens mirakuløse F1- comeback hos Williams endte ikke lykkeligt, og han forlader teamet ved udgangen af denne sæson. Men selv om farten ikke er der til Formel 1, er han stadig en af sin generation­s mest talentfuld­e bag et rat.

Derfor får en rolle hos Haas andenprior­itet. Først og fremmest vil Kubica konkurrere i en eller anden serie.

Vil køre racerløb

– Mit mål er at køre racerløb. Så vidt jeg ved, er Günther ikke i stand til at tilbyde mig det, men selvfølgel­ig er der nogle muligheder for at få mig involveret i andre roller i F1- paddocken, siger Kubica i Mexico.

– Som jeg tidligere har sagt, ser jeg ikke mig selv køre omgange i en simulator lukket inde i et mørkt rum. Jeg udelukker det ikke, men det skal kombineres med noget andet.

– Derfor tager det noget længere tid, og alle brikkerne skal passe sammen, hvilket ikke er let, konstatere­r Kubica.

Kræver viden

Hvis en aftale med polakken bliver til noget, skal det inkludere en række fredagstræ­ninger ligesom i 2017, hvor Antonio Giovinazzi hovedsagel­igt lånte Kevin Magnussen racer.

– For at gøre et ordentlig stykke arbejde i simulatore­n, skal du have tid i bilen. Det kræver viden om, hvad der foregår i virkelighe­den, siger Kubica.

– Først og fremmest fokuserer jeg på mine egne racing- muligheder, og så må vi se på det derefter, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark