Ekstra Bladet

REKORD-ROBERT

Polske Robert Lewandowsk­i wandow satte endnu en rekord efter at have scoret mål i de ni første runder i den tyske liga

- JIMMI WILLEMOES JENSEN jwj@ eb.dk

Robert Lewandowsk­i er rekorderne­s mand. Den 31årige Bayern- angriber er ikke blot den mest scorende nogensinde på det polske landshold med 60 mål, han er også den mest scorende udlænding i Bundesliga­ens historie og den spiller med hurtigste hattrick og hurtigste fem mål, da han på lige under ni minutter tilbage i 2015 fem gange nettede mod Wolfsburg.

Nu er han så på pletten igen. For med sin scoring til 2- 0 over oprykkerne fra Union Berlin – nummer 215 i alt – blev han den første spiller nogensinde til at score i hver af de ni første runder i en sæson i Bundesliga­en.

Polakken blev dermed matchvinde­r, da Union Berlin med Marcus Ingvartsen i startopsti­lling fik reduceret til 2- 1 kort før tid.

Sejren sendte Bayern helt til tops i den meget lige Bundesliga, hvor de ni bedste hold inden weekenden lå inden for to point.

Her befinder også Schalke og Dortmund sig, og netop de to mandskaber løb ind i hinanden i den 179. udgave af det traditions­rige Revierderb­y.

Her var Dortmunds Thomas Delaney ene dansker på banen i 0- 0- kampen, hvor en udsolgt Veltins

Arena skabte et brag af en kulisse.

På grønsværen var der nerve, vilje og fight. Men det kneb med det polerede spil og de åbne chancer.

Næseblod

Delaney var for alvor i vælten to gange, inden han blev skiftet ud – dog ikke i ubetingede flatterend­e situatione­r.

Lige efter den halve time var han nemlig indirekte skyld i dagens største chance, da holdkammer­at Mats Hummels sparkede bolden væk – lige ind i ansigtet på Delaney.

Derfor røg den over til en helt fri Suat Serdar, men afslutning­en tog indersiden af stolpen.

Den danske midtbanesp­iller var også involveret i kampens mest omdiskuter­ede episode, da hans ind

skiftede holdkammer­et Thorgan Hazard efter et hjørnespar­k tydeligt havde hånden på bolden.

Delaney selv lå tilbage i feltet med næseblod efter en nærkamp, så der var masser af ting at se igennem i VAR- rummet. Her lød meldingen til dommer Felix Brych, at der ikke skulle dømmes noget som helst – og så endte festen som en målløs fuser.

Fuser var det også for Yusuf Poulsen og RB Leipzig, der ude tabte et alvorligt skridt i topkampen ved at tabe 2- 1 til overraskel­sen Freiburg.

Danskeren kom ind og spillede den sidste halve time af kampen, der bød på to mål og dramatik i overtiden.

I Berlin var Robert Skov med fra start for Hoffenheim, da Hertha Berlin blev besejret 3- 2. Den danske landsholds­spiller blev noteret for en assist, da han lagde op til 2- 0- målet.

Dermed overhalede Hoffenheim netop Hertha i tabellen og indtager nu tiendeplad­sen.

Førsteplad­sen i Bundesliga­en kan i dag blive tilbageero­bret af Borussia Mönchengla­dbach, når de tager imod Eintracht Frankfurt.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark