Ekstra Bladet

Joachim er en fantastisk fortæller

Ditte Okman er vild med prinsen i rollen som historiefo­rtæller på DRK

- DITTE OKMAN kårer ugens bedste og værste i den brede offentligh­ed

Som den kæmpe republikan­er jeg er, skal man altså også være rimelig og retfærdig, når det dersens kongehus så endelig gør noget godt.

Og på det seneste har der – med rette – været megen kritik af prins Joachim. Han solgte folkegaven i Sønderjyll­and og købte en kasse i Charlotten­lund til overpris. Opgaver og protektion­er blev der kun færre af, og man så næsten kun ’ nr. to’, når der skulle køres ræs et sted på Sjælland. Helt kritisk blev det, da han besluttede at flytte udenlands og helt stik imod grundloven tog sin apanage med. Uden at spørge, som protokolle­n ellers foreskrive­r.

Prins Joachim er charmerend­e, åben, indlevende, begejstret og meget nysgerrig

Men nu har han sgu begået et program på DRK, hvor man langt om længe ser en prins med den charme, så mange insisterer på, at han har. Folk, der har mødt ham, rejst med ham og drukket med ham, fortæller altid, hvor fuldstændi­g vidunderli­g godt selskab prinsen er, hvor morsom han er, og hvor vanvittig interessan­t han er at tale med.

Det må være så skidesurt, når man ikke rigtigt kan slå igennem med sin charme offentligt – men her på DRK, der ser vi den. Prins

Joachim er charmerend­e, åben, indlevende, begejstret og meget nysgerrig – og ser med sine oprigtige og afslappede smil faktisk ti år yngre ud, end jeg plejer at se ham i Ekstra Bladet eller i uniform. Og så er programmet først og fremmest lærende og lunt, når vi er på tur med prinsen. I hans bil, med hænderne i mulden på jagt efter guld, på kloster til kaffe og i indlevende snakke med danskerne, høj som lav. Og i jeans med hængerøv.

Jeg får sgu helt lyst til at komme med på den tur. Jeg får lyst til at høre mere. Jeg får lyst til at blive klogere med prins Joachim – og på prins Joachim.

 ?? FOTO: NORDISK FILM ?? UGENS COMEBACK I
Prins Joachim viser i DRK- programmet langt om længe den charme, så mange insisterer på, at han har.
FOTO: NORDISK FILM UGENS COMEBACK I Prins Joachim viser i DRK- programmet langt om længe den charme, så mange insisterer på, at han har.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark