Ekstra Bladet

Folk er som regel søde til at rose

- JONAS J. LARSEN

– Hvordan er forberedel­serne til en rolle som mor til en psykisk syg?

– For at spille Anna har jeg været meget opmærksom på at forstå den psykiske tilstand, som både hun og sønnen er i. Det har også været vigtigt, at jeg havde en god kontakt til Sylvester ( Byder, red.), der spiller Kasper. Han er virkelig dygtig og en god dreng. Udgangspun­ktet er altid den kemi, men har mellem hinanden. Og så er det et samarbejde om at finde ud af, hvordan vi bedst kan fortælle historien sammen.

– Hvad har du bedst kunnet lide ved din rolle?

– Det har været spændende at være en kvinde fanget i et samfund. Et sted, der står stille, som man har en udlængsel fra. Det er en god og udfordrend­e kontrast at arbejde med. Man lærer at leve med, at man befinder sig et sted, selvom man havde større drømme og tanker.

– Kan man mærke en anden hype, når det er en DR- serie?

– Jeg går ikke så meget op i, hvem der har lavet de ting, jeg er med i. Det vigtigste for mig er, at arbejdet og det materiale, jeg får i hændende, er spændende. Men selvfølgel­ig er der mere omtale, og man har også en fornemmels­e af, at DR har en stor mængde seere. Man kan godt mærke, at man er på i primetime søndag aften, når man tager bussen dagen efter.

Marijana Jankovic er 37 år.

Hun spiller rollen som Anna i DR’s ’ Fred til lands’ og er kendt fra DR’s ’ Bedrag’ og fra en række danske film.

Uddannet på Skuespille­rskolen ved Aarhus Teater i 2006.

– Hvordan?

– Folk har behov for at sige, hvis de synes, det er godt, og det er dejligt at mærke, at det, man laver, betyder noget for folk. De fleste reaktioner, jeg har fået, er, at folk synes, det er en spændende og uhyggelig serie, og at de glæder sig til næste søndag. Men folk er jo som regel søde herhjemme. De kan godt li

de at kompliment­ere.

– Hvor er du på vej hen i din karriere?

– Lige nu er jeg i gang med at skrive en spillefilm, som jeg også gerne vil instruere. Det er et nyt bjerg, jeg prøver at bestige. Der er også et par skuespille­ropgaver ude i fremtiden, som jeg selvfølgel­ig ikke må sige noget om.

– Hvad laver du, når du ikke arbejder?

– Jeg prøver at få set min familie og venner og følge op på alle de ting, jeg ellers ikke får gjort, når jeg filmer. Men man har det hele tiden, som om man er på vej et nyt sted hen. Der skal helst ske noget for mit vedkommend­e. Jeg elsker jo det, jeg laver, og når jeg er på arbejde, føles det ikke sådan. Det er også min hobby, og mange af mine kolleger er også mine venner, så det er win- win.

’ Fred til lands’ sendes på DR1 hver søndag klokken 20.

 ?? FOTO: DR ?? Marijana Jankovic kan mærke, at ’ Fred til lands’ bliver sendt i primetime på DR1. – Folk har behov for at sige, hvis de synes, det er godt, og det er dejligt at mærke, at det, man laver, betyder noget for folk, fortæller hun.
FOTO: DR Marijana Jankovic kan mærke, at ’ Fred til lands’ bliver sendt i primetime på DR1. – Folk har behov for at sige, hvis de synes, det er godt, og det er dejligt at mærke, at det, man laver, betyder noget for folk, fortæller hun.
 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Marijana Jankovic har – ud over tv- serier – spillet med i Lars von Triers seneste film, ’ The House That Jack built’.
FOTO: MOGENS FLINDT Marijana Jankovic har – ud over tv- serier – spillet med i Lars von Triers seneste film, ’ The House That Jack built’.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark