Ekstra Bladet

De slipper med lav skat

Det er nogle af Danske Banks tungeste drenge, der undgår at betale topskat med forskerord­ningen.

- FOTO: DANSKE BANK

CHRIS VOGELZANG 56 år, hollænder

Ansat som adm. direktør 1. juni 2019. Får 15 mio. kroner om året i grundløn og sparer dermed formentlig i omegnen af 3,3 mio. kr. om året i skat. Dertil kommer bonusser osv.

Han har de seneste to år arbejdet som rådgiver i konsulentv­irksomhede­n Boston Consulting Group og kapitalfon­den Blackstone. Inden da var han i 17 år ansat i den hollandske bank ABN Amro.

PHILIPPE VOLLOT 52 år, franskmand

Ansat 26. november 2018 som chef for compliance efter hvidvasksk­andalen. Han fik 1,2 mio. i grundløn i 2018 for den periode. Dertil kommer en bonus på ti mio. kr. i såkaldt sign on fee, som han fik for at lade sig ansætte i Danske Bank.

Med udgangspun­kt i det samlede beløb sparede han formentlig ca. 2,5 mio. kr. i skat i 2018.

Han har arbejdet i Paris, Dubai, Frankfurt og London de sidste mange år.

CARSTEN RASCH EGERIIS 43 år, dansker

Ansat som chef for Group Risk Management i 2017. I 2018 fik han 7,8 mio. kr. i løn. Med udgangspun­kt i den løn sparer han formentlig­t omkring 1,7 mio. kr. i skat om året.

Inden han kom til Danske Bank, arbejdede han i mere end ti år for Barclays Bank i London. Derudover har han arbejdet i Lissabon og Hannover.

JAKOB GROOT 52 år, dansker

Ansat i slutningen af 2015, men indtrådte først i direktione­n i midten af 2018. Her fik han ansvaret for Corporates & Institutio­ns. Han fik en løn på 5,1 millioner kroner i 2018, hvilket betyder, at han formentlig har sparet omkring 1,1 mio. kr. i skat i 2018.

Han har arbejdet i London og Tokyo i mere end ti år, inden han flyttede hjem til Danmark.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark