Ekstra Bladet

NY MYSTIK OM BESØG I BANKBOKS

Kollega advarede Britta Nielsen på mail - tre timer senere stod de to døtre i bankboksen

- PER MATHIESSEN THOMAS GÖSTA SVENSSON JONAS SKOV NIELSEN pma@ eb.dk; tgs@ eb.dk; skov@ eb.dk

I en telefonsam­tale og en belastende mail kom en kollega i Socialstyr­elsen til at advare Britta Nielsen om, at hendes svindel var blevet afsløret.

Dagen efter flygtede Britta Nielsen fra Danmark med kurs mod Sydafrika. Her kunne hun læse kollegaens mail den første morgen efter ankomsten til kystbyen Durban.

Det var mandag 24. september. Samme formiddag opstod der heftig aktivitet hjemme i Hvidovre.

Videooverv­ågning viser, at Britta Nielsen to døtre, Samina ( 32) og Jamilla Hayat ( 35), med to tasker hastede ned i moderens bankboks, som kan have indholdt cirka tre millioner kroner. De besøgte også den ene datters bankboks – og forlod stedet efter 4- 5 minutter.

Det viser hidtil hemmeligho­ldte mails og dokumenter i sagen fra en PwCrapport, som også blev fremlagt af anklageren under gårsdagens retsmøde i svindelsag­en.

Snød kollega

De nye dokumenter viser, at Britta Nielsen fredag 21. september i en telefonsam­tale formentlig snød kollegaen til at give sig oplysninge­r om den undersøgel­se, som Socialstyr­elsen havde indledt.

Fredag 21. september skrev kollegaen en mail til sygemeldte Britta Nielsen, hvor hun bad om hjælp til at finde et forsvundet regnskab, som den nu svindeltil­talte havde godkendt.

’ Ring til mig :-)’, svarede Britta Nielsen.

Næste dag fløj Britta Nielsen via Zürich mod Sydafrika, hvor hun landede søndag 23. september.

Mandag 24. september kl. 8.30 modtog Britta Nielsen en mail fra kollegaen. Her fremgår det, at Britta Nielsen i telefonen har efterspurg­t en logfil på en sag, hvor penge er udbetalt til en forkert konto. Netop den metode som har kendetegne­t hovedparte­n af Britta Nielsens svindel.

Kollegaen aner tydeligvis ikke, at den historiske svindelsag få timer senere vælter ned over deres fælles arbejdspla­ds.

Sender logfil

Intetanend­e vedhæftede kollegaen derfor en logfil med nogle af de fiktive projekter og private konti, som Britta Nielsen havde brugt til sit svindelnum­mer.

Samtidig et andet sted i Socialstyr­elsen er medarbejde­re nu på sporet af en svindler. Men vidste stadig ikke, hvem de ledte efter.

Det gjorde de senere samme mandag, hvor Britta Nielsens VPN- forbindels­e til arbejdspla­dsens it- systemer blev lukket ned.

Først næste dag – 25. september – kl. 16.05 bliver Britta Nielsen meldt til Fyns Politi, men takket være kollegaen er Britta Nielsen altså hele tiden få timer foran sine forfølgere.

Britta Nielsen er hele tiden få timer foran sine forfølgere

Anklageren fremlagde i retten dokumentat­ion for, at Britta Nielsen 27. september fra en af sine danske bankkonti overførte to gange 200.000 kroner til sin sydafrikan­ske bank.

På et hængende hår

Også overførsle­n var på et hængende hår.

Samme dag – klokken 10.20 – blev Britta Nielsens danske konti nemlig spærret. Det viser sydafrikan­ske retsdokume­nter.

28. september forsøgte dansk politi at anholde Britta Nielsen i villaen i Hvidovre. 9600 km væk tikkede overførsle­n på 400.000 kroner ind på Britta Nielsen sydafrikan­ske konto.

Da politiet senere ransager Britta og Jamillas bankbokse, er de tomme.

Samina og Jamilla Hayat nægter sig begge skyldige i groft hæleri.

Da politiet senere ransager Britta og Jamillas bankbokse, er de tomme

Kollegaen aner tydeligvis ikke, at den historiske svindelsag få timer senere vælter ned over deres fælles arbejdspla­ds

 ?? FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK ?? Hvad hentede døtrene
Britta Nielsens to døtre Samina og Jamilla besøgte bankboksen få timer efter deres mor havde modtaget en belastende mail. Britta har tidligere forklaret, at de var i hendes bankboks for at hente nogle smykker, men det er siden kommet frem, at Jamilla selv havde to bankbokse.
FOTO: DISCOVERY NETWORKS DANMARK Hvad hentede døtrene Britta Nielsens to døtre Samina og Jamilla besøgte bankboksen få timer efter deres mor havde modtaget en belastende mail. Britta har tidligere forklaret, at de var i hendes bankboks for at hente nogle smykker, men det er siden kommet frem, at Jamilla selv havde to bankbokse.
 ??  ?? Her ses et uddrag af logfilen, Britta modtog fra en kollega. Af filen fremgår det sort på hvidt, at hun har været sagsbehand­ler på et af de projekter, der er svindlet med.
Her ses et uddrag af logfilen, Britta modtog fra en kollega. Af filen fremgår det sort på hvidt, at hun har været sagsbehand­ler på et af de projekter, der er svindlet med.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark