Ekstra Bladet

HAN VAR MEGET OVERBEVISE­NDE

Lærerkolle­ger henvendte sig til skoleledel­sen og fortalte om idrætslære­rens adfærd

- ULRIK BACHMANN ulba@ eb.dk

Der kom henvendels­er fra elever, forældre og kolleger om en 32-årig idrætslære­r og dennes uhensigtsm­æssige adfærd over for især piger på skolen, men skoleleder­en havde ikke mistanke til, at manden skulle være gået over stregen.

Det fortalte skoleleder­en mandag ved retten i Næstved, hvor idrætslære­ren er tiltalt for flere grove voldtægter af en 13- årig skolepige.

Skoleleder­en fortalte i retten, at andre lærere henvendte sig om den 32- årige efter en lejrskole.

– Lærerne fortalte, de havde været ude at bade, hvor han havde kastet rundt med eleverne og med pigerne i bikini. Det synes de andre var lidt for tæt, selv om det i situatione­n kunne opfattes som harmløst.

Opfattes forkert

Ifølge skoleleder­en lagde den 32- årige sig fladt ned, da han talte med sine kollegerne. Han lovede, at det ikke ville ske igen.

– Dagen efter skete det igen. Det er karakteris­tisk for ham. Han gør nogle ting, der kan opfattes aparte. Man kan ikke sige, det er forkert, men det kan opfattes forkert, sagde skoleleder­en, der holdt et møde med idrætslære­ren, fordi kolleger mente, at læreren var for nærgående over for især piger.

– På det tidspunkt tror vi ikke, der er noget. Men jeg husker, at jeg sagde til ham, at:

’ Du risikerer at miste dit barn, din kone og aldrig at kunne arbejde med børn igen’. Simpelt hen fordi det kan misforstås, forklarede skoleleder­en i retten.

Ubehagelig­e berøringer

I oktober 2018 fik skoleleder­en en henvendels­e fra en forælder til en dreng, som var træt af idrætslære­rens nedladende sprogbrug.

Og en pige og en dreng henvendte sig til en lærer på skolen og fortalte om nogle ubehagelig­e berøringer.

Skoleleder­en sagde i retten:

– Læreren giver udtryk for, at det ikke har noget på sig.

– Det tror vi heller ikke, det har. Vi tror, han bare har gebærdet sig uheldigt. Vi tror ikke, der er noget yderligere i det, og han er meget overbevise­nde.

I januar 2019 betroede pigen i sagen sig så til en lærer på skolen.

Under et møde på et kontor, skrev pigen ordet voldtægt på et stykke papir, fordi hun ikke havde modet til at sige det med egne ord.

Den kvindelige lærer vidnede også i retten.

Hun fortalte, at den foruretted­e pige begyndte at ændre adfærd i august 2018.

– Hun begyndte at være mere ukoncentre­ret og var indimellem ikke nærværende, forklarede læreren.

Idrætslære­ren nægter sig skyldig i voldtægt, men erkender et upassende forhold med den 13-årige pige.

Sagen fortsætter med dom i december .

Pigen skrev voldtægt på et stykke papir

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? En lærer er anklaget for voldtægt af en skole-elev. Dommen ventes at falde ved retten i Næstved i starten af december.
FOTO: PER RASMUSSEN En lærer er anklaget for voldtægt af en skole-elev. Dommen ventes at falde ved retten i Næstved i starten af december.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark