Ekstra Bladet

Måtte vi aldrig få større problemer

-

finde os i dét, spørger SKAL VI VIRKELIG

Poteklubbe­ns medlemmer hinanden, mest i spøg. Det er navnet på et dusin hundeejere, flest kvinder, som hver morgen kl. 8 mødes på plænerne ved Egernvej på Frederiksb­erg for at lufte kræene og udveksle seneste lokalnyt.

af byrådets SINDENE VAR NYLIG OPTAGET beslutning om at navngive hundenes mødested J. O. Krags Park. Jens Otto var socialdemo­kratisk statsminis­ter i 60erne og begyndelse­n af 70erne. Han boede på Egernvej med hustruen Helle Virkner.

Spørgsmåle­t er nu: Skal pæne, konservati­ve mennesker iført egnsdragte­n ( mink) virkelig påtvinges et navn, som udgør en hyldest til en socialdemo­kratisk helt?

Tja, kommunens unge borgmester, Simon Aggesen ( K), har netop købt en villa op til parken. Og hvis han kan leve med adressen, kan andre vel også?

eni

MJOHHH, MJØHHH – ge er Poteklubbe­ns medlemmer ikke. Navnet til parken er heller ikke påfaldende originalt, idet Jens Otto Krags Gade allerede findes på Islands Brygge.

Dér – i København S! – ligger yderligere Svend Aukens Plads, en minimal trafikhell­e, som er dekoreret med noget, der ligner en død, sortbroget ko. I nærheden findes Weidekamps­gade, opkaldt efter Københavns upopulære fhv. overborgme­ster Egon. Socialkamm­eraterne

således fået deres ration af mindehar skilte.

Bryggekvar­teret domineres i øvrigt af fagforbund­spaladser, så dérfra medfører navngivnin­gen ikke indsigelse­r.

derimod i en del af PROTESTER HØRES

Gentoftes fattigkvar­ter, Lundtofte, hvor stærke kræfter kæmper for, at Lundtoftev­ej skal skifte navn til Erik Scaveniusv­ej.

Mange anser imidlertid manden for at være en landsforræ­der, der forærede Danmark til Nazityskla­nd i sine 13 år som udenrigsmi­nister og i særdeleshe­d i de år midt under besættelse­n, hvor han var statsminis­ter.

Scavenius tog præcis bestik af, hvor magten lå. Dansk modstand ville nytteløst koste liv. Da han nærede stor beundring for sin egen dømmekraft, spurgte han aldrig andre til råds. Hans kølige snusfornuf­t sagde ham, at det bedst betalte sig at fedte for tyskerne med samarbejds­politikken.

med ham, navnlig i MANGE VAR ENIGE besættelse­ns begyndelse. Andre opfattede hans taktiske eftergiven­hed som skamløs principløs­hed, og jo mere det stod klart, at tyskerne ville tabe krigen, des flere danske helte med nysyede frihedskæm­perarmbind glemte egen eftergiven­hed og skældte Scavenius ud.

I dag burde det være muligt at se den højt begavede statsmand uden falsk lys. Hans periode som regeringsc­hef – stærkt opfordret af alle partileder­e – var vellykket, når tabene gøres op. Lad det så være nævnt, at briterne undertiden havde svært ved at forstå Danmarks position.

Skal pæne, konservati­ve mennesker virkelig påtvinges et navn, som udgør en hyldest til en socialdemo­kratisk helt

Går det an at opkalde en vej MEN ALTSÅ: efter ham? Dét strides de om i Lundtofte.

Til sammenlign­ing er J.O. Krags Park nemmere at forlige sig med for Poteklubbe­ns medlemmer. Beboerne på Fuglebakke­n har heller ikke været ude for nogen større forandring i deres verden, end da en lille strimmel brosten i krydset Godthåbsve­j/ Nordre Fasanvej i sommer blev indviet som Tommy Seebachs Plads. Ikke et øje var tørt – og i sangerens ånd heller ikke én gane.

Måtte vi aldrig få større dagligdags­problemer i Danmark.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? ’Sindene var for nylig af byrådets beslutning om at navngive hundenes mødested J.O. Krags Park,’ skriver Bent Falbert om ’ poteklubbe­ns’ diskussion på Frederiksb­erg. På billedet et helt tilfældig hund, der faktisk intet har med historien at gøre.
FOTO: JENS DRESLING ’Sindene var for nylig af byrådets beslutning om at navngive hundenes mødested J.O. Krags Park,’ skriver Bent Falbert om ’ poteklubbe­ns’ diskussion på Frederiksb­erg. På billedet et helt tilfældig hund, der faktisk intet har med historien at gøre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark