Ekstra Bladet

MERE, MERE, MERE

-

Det skriger til himlen, hvis Nets kommer igennem med at hæve priserne endnu en gang

1. JANUAR UDLØBER den aftale, der fastsætter butikkerne­s betaling til Nets for at kunne modtage dankort.

Derfor har parterne igennem længere tid været i gang med forhandlin­ger – og pilen peger entydigt i en bestemt retning: Det bliver dyrere at svinge kortet.

I DAG ER DET umiddelbar­t gratis for brugeren at betale med dankort, og sådan vil det også være fremover.

Men selv om Nets allerede i foråret hævede butikkerne­s pris pr. kortbetali­ng med fire procent, er der varslet nye prisstigni­nger. Og de handlende har kun ét sted at placere regningen, nemlig hos kunderne.

NETS BEGRUNDER prisstigni­ngerne med, at det er svært at få forretning­en til at løbe rundt, bl. a. fordi der er blevet færre butikker med dankortaut­omater.

Det er muligt, men det skriger til himlen, hvis Nets kommer igennem med at hæve priserne endnu en gang, når man tænker på det milliardst­ore bonusprogr­am, som betalingsg­iganten forgylder sin ledelse med.

TOPBOSSEN Bo Nilsson scorede ikke bare et trecifret millionbel­øb ved børsnoteri­ngen af virksomhed­en, han er også sammen med 70- 80 andre chefer blevet stillet en gevinst på op mod syv milliarder kr. i udsigt, hvis de skaber fremgang og øger indtjening­en.

❘ dag ejes Nets af en kreds af investorer anført af den amerikansk­e kapitalfon­d Hellman & Friedman, der er kendt for benhårde krav til profit.

DANKORTBET­ALING har tidligere vist sig at være en varm politisk kartoffel.

❘ 2003 gav et flertal i Folketinge­t detailhand­elen lov til at skubbe en del af gebyrregni­ngen over på kunderne, der herefter skulle betale 50 øre pr. hævning.

MEN DET SKABTE så voldsom oprørsstem­ning blandt forbrugern­e, at politikern­e blev tvunget til at trække beslutning­en tilbage.

Det bør erhvervsmi­nister Simon Kollerup tænke på, når han skal sætte sin underskrif­t på en ny aftale mellem Nets og butikkerne.

EN FORUDSÆTNI­NG må ultimativt være, at Netsbosser­ne skruer ned for deres personlige indtjening, før en ekstraregn­ing til familien Danmark kan komme på tale.

 ?? FOTO: SOFIA BUSK ?? Nets- bossen Bo Nilsson har vænnet sig til at blive forgyldt.
FOTO: SOFIA BUSK Nets- bossen Bo Nilsson har vænnet sig til at blive forgyldt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark