Ekstra Bladet

’ Det skal I ikke finde jer i’

Ekstra Bladets fodboldeks­pert Stig Tøfting mener, at både Horsens og Brøndby skal appellere udvisninge­rne til Alexander Ludwig og Niels Frederikse­n

- MADS GLENN WEHLAST mgw@ eb.dk

– Vi lever ikke i en bananrepub­lik. Når man bliver uretfærdig­t behandlet, skal man råbe op.

Stig Tøfting er slet ikke i tvivl om, at både Horsens og Brøndby skal appellere de udvisninge­r, som holdet blev ramt af i weekendens kampe mod AaB og AGF.

Horsens-kaptajnen Alexander Ludwig fik to gule kort og blev udvist, da det stod 0-0 mellem AaB og Horsens, mens Brøndbys cheftræner Niels Frederikse­n fik direkte rødt mod slutningen af opgøret mod AGF, da han væltede en plasticsto­l.

Urimelig udvisning

– Det var en helt urimelig udvisning, der ramte Ludwig. Han fik en advarsel i første halvleg for at forhale tiden i forbindels­e med et indkast. Problemet er, at den advarsel, han fik i første halvleg, var helt forkert. Peter Nymann stod med bolden i 17 sekunder, gav den videre til Ludwig, der fik en advarsel efter blot to sekunder. Det var en urimelig og forkert advarsel, forklarer Stig Tøfting.

Siden blev Alexander Ludwig udvist i starten af anden halvleg ved stillingen 0- 0, da han fik endnu en advarsel efter et frispark mod Frederik Børsting.

I Aarhus blev Brøndbys cheftræner, Niels Frederikse­n, bortvist mod slutningen af opgøret, efter han havde væltet en plasticsto­l ved siden af udskiftnin­gsboksen.

Rolig mand

– Den rolige mand Niels Frederikse­n kastede jo ikke med stolen. Vi har før set en 4. dommer og en dommer tage fejl. Det virker børnehavea­gtigt og som en total overreakti­on at give ham rødt kort i den situation, mener Stig Tøfting og påpeger, at en væltet plasticsto­l aldrig kunne ske i Parken eller i Brøndby. Her står stolene fast.

Gebyret steget

Udfordring­en for både Horsens og Brøndby er den, at når man i dag appellerer en dom, skal man tænke sig ekstra godt om, fordi gebyret for at klage over en kendelse er steget fra 1000 kr. til 25.000 kr. Hvis man får medhold i klagen, slipper man for at betale gebyret på 25.000 kr.

– Både Horsens og Brøndby er blevet uretfærdig­t behandlet, så selvfølgel­ig skal de appellere de røde kort, selv om det nu koster 25.000 kr. at anke en dom. Men de penge skal man jo ikke betale, hvis man får medhold, fastslår Stig Tøfting.

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX ?? Surt show
– Både Horsens og Brøndby er blevet uretfærdig­t behandlet, så selvfølgel­ig skal de appellere de røde kort, selv om det nu koster 25.000 kr. at anke en dom, siger Stig Tøfting.
FOTO: BO AMSTRUP/ RITZAU SCANPIX Surt show – Både Horsens og Brøndby er blevet uretfærdig­t behandlet, så selvfølgel­ig skal de appellere de røde kort, selv om det nu koster 25.000 kr. at anke en dom, siger Stig Tøfting.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark