Ekstra Bladet

SLAP AF, STÅLE

Divisionsf­oreningen oplyser, at man har taget hensyn til FC Københavns egne programøns­ker frem mod dette efterår

- THOMAS N. ANDERSEN tna@ eb.dk

Ståle Solbakken var søndag igenigen på banen med sin kritik af det programudv­alg, der har planlagt efterårets Superliga- og pokalkampe.

– Det er vildt uretfærdig­t, lød dommen fra FCK- manageren, der kritisered­e, at FC København skal spille sine europæiske kampe samtidig med, at topkampene mod Brøndby og FC Midtjyllan­d kommer og er kommet umiddelbar­t efter en svær Europa Leaguekamp.

Den kritik giver man ikke meget for i Divisionsf­oreningen.

Ingen holdning

Her slår man fast, at der er blevet taget hensyn til FCK’s ønsker, da efterårspr­ogrammet skulle fastlægges inden sommer.

– Jeg har ingen holdning til Ståle Solbakkens udtalelser, men helt generelt kan jeg sige, at vi arbejder efter de regler og retningsli­njer, der er på området, og som klubberne selv har været med til at fastlægge, siger direktør i Divisionsf­oreningen Claus Thomsen.

– Det danske hold, der er i et europæisk gruppespil i år, havde ønsket at spille Superliga- kampene mod de formodede stærkeste konkurrent­er (FC Midtjyllan­d og Brøndby, red.) efter sine kampe i Europa. Ikke før. Det har vi lyttet til og i så vid omfang som muligt taget hensyn til, lyder det fra Claus Thomsen.

Tætpakket skema

I Divisionsf­oreningen gør man opmærksom på, at der i 19 ud af 20 Superliga- runder dette efterår er ’ kontakt’ med europæiske midtugekam­pe eller landskampe i skemaet.

Derfor er det praktisk talt umuligt at lette ’arbejdsbyr­den’ for FCK.

– Det internatio­nale kampskema er så tætpakket, at vi ikke kan gøre særlig meget. Når vi strikker Superliga- programmet sammen i maj, så ved vi jo ikke, om FCK skal spille Champions League tirsdag/ onsdag eller Europa League torsdag f.eks. Derfor giver vi klubberne stor medbestemm­else. Uden at sige for meget, så har vi som vanligt taget alle de hensyn, som er praktisk mulige.

– Er det virkelig nødvendigt at lægge kampene mod Brøndby kl. 11.45 og 14.00 søndag efter to sene europæiske torsdage?

– Igen, vi har lyttet til FCK, der hellere vil spille kampene mod sine formodet største konkurrent­er efter Europa end før Europa. Når Derby- kampene spilles så tidligt, så skyldes det sikkerheds­hensyn, som politiet har bedt om.

– Hvordan kan det være, I ikke bare lægger kampene mod FCM og BIF i foråret?

– Det er i alles interesse, også FCK’s, at få spredt kampene ud over sæsonen. Statistisk set går FCK, FCM og Brøndby videre i pokalen også og kan møde hinanden der i de sene runder. Derfor ’ risikerer’ vi at få fire indbyrdes opgør mellem klubberne over otte uger i foråret. Det er ikke godt for produktet, siger Claus Thomsen.

– Ståle Solbakken forstår ikke, hvordan det tilsynelad­ende kan overraske jer, at FCK kommer i et gruppespil. Overrasker det jer?

– Vi tager alle de hensyn, vi kan. Vi placerer en ekstra hviledag i ugerne, hvor der er tredje kvalifikat­ionsrunde og playoff i Europa. Mere kan vi ikke gøre på grund af det stramme program senere i efteråret.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark