Ekstra Bladet

’ Har været en lang rejse’

Pione Sisto fik søndag tiltrængt succes med sin første scoring siden januar, og den optur har gjort indtryk på den danske dribler

- PETER BAGGE pba@ eb.dk

Åge Hareide skal snart igen til at kigge mod det nordvestli­ge Spanien til en by, der dufter af sardiner og fodbold.

Trængslern­e er åbenbart slut for Pione Sisto, som efter at have været enten på bænken eller helt ude hos Celta Vigo siden er kommet tilbage i varmen.

Den 24- årige venstrekan­t valgte at markere ’ genopstand­elsen’ med målet til 1- 0, da Celta Vigo for første gang i næsten et år vandt på udebane, da søndagens opgør endte med en 3-1 sejr over Villareal.

Forfærdeli­ge måneder

At det har været 85 lange dage kan aflæses på den tidligere FCM- spilllers Instagram profil:

’ Følelsesla­det øjeblik. Det har været en lang rejse. Det er alt, hvad jeg kan sige lige nu’, lyder teksten.

Det var været nogle forfærdeli­ge måneder for Pione Sisto, som efter at have sagt farvel til ’ landsmænde­ne’, Mathias Jensen, Brentford og Andrew Hjulsager, Oostende, har været ’ Palle alene i verden’ i den store fiskeriby ved Atlanterha­vet.

Da den tidligere manager Fran Escriba ikke kunne se skønheder i danskerens finurlige driblinger, kom en fyreseddel til den nævnte manager som en tidlig julegave.

Nye øjne

I hvert fald har afløseren, den tidligere Barcelona

U- 19- træner Oscar Garcia, som efterfølge­nde har stået i spidsen for vidt forskellig­e klubber som Maccabi Tel Aviv, Brighton, Watford, Red Bull Salzburg, Saint Etienne og senest Olympiakos, set på ham med andre øjne.

Den nye manager har afsløret, hvad der blevet gjort for at få den gudsbenåde­de boldkunstn­er til at blomstre igen.

– Jeg har ikke brugt vand, men mange ord. Vi har talt meget sammen siden min tiltrædels­e, har Oscar Garcia berettet til flere medier.

Selvom det startede med et ikke uventet nederlag på 4- 1 til Messi og Barcelona var Pione Sisto allerede helt høj efter kampen på Camp Nou.

Da skrev han følgende på Instagram:

– Tak for al støtten på min vej tilbage til det, jeg elsker.

Den hilsen, som er blevet slettet med den nye opdatering blev afsluttet med et rødt hjerte.

Ligger i bunden

Det fortæller alt om, hvad Pione Sisto har været igennem ikke bare i dette efterår, men allerede i sidste sæson, hvor han efter VM i Rusland også mistede landsholds­pladsen.

Et nej i sommerens transfervi­nduet til at skifte til en anden spansk klub, Alaves, var ikke den bedste start på 2019/ 20- sæsonen, hvor Celta Vigo mildest talt er kommet elendigt i gang og frister en tilværelse i bunden.

Nu lysner det for både fodboldhol­det fra fiskeribye­n og Pione Sisto, som har kontrakt med Celta Vigo indtil sommeren 2021.

Tak for al støtten på min vej tilbage til det, jeg elsker

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Det lysner
Det lysner for den spanske klub Celta Vigo og for Pione Sisto, der scorede for første gang siden januar.
FOTO: CLAUS BONNERUP Det lysner Det lysner for den spanske klub Celta Vigo og for Pione Sisto, der scorede for første gang siden januar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark