Ekstra Bladet

NORVIG AFSLØRET SOMPIRAT- MÆGLER

NY MEGA- BØDE: Løj om om sin titel – har nu fået ti bøder på i alt en million kroner

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@ eb.dk

’ Tusculum’.

Det er navnet på den pragtfulde Bagsværd- villa, som mægler- kongen Peter Norvig og hustruen, Hanne Nørrisgaar­d, i 2013 måtte sælge til spotpris – hårdt presset af finanskris­en.

Tusculum er også navnet på en stenrig romersk by fra kejsertide­n, som i dag ligger i ruiner – ligesom kendisparr­ets engang så storslåede mæglerimpe­rium.

Men sådan en mæglertite­l gjorde Norvig sig ikke længere fortjent til

Nyt lavpunkt

Mens mange troede, at Peter Norvigs nedtur nåede et absolut lavpunkt i fjor, da han på grund af dårlig opførsel blev frakendt retten til at kalde sig ejendomsmæ­gler, kan Ekstra Bladet i dag fortælle, at det ikke stoppede der.

Peter Norvig er netop blevet afsløret som piratmægle­r.

Et udtryk, der bruges om personer, som i strid med loven og sandheden udgiver sig for at være betroede ejendomsfo­rmidlere.

Men sådan en mæglertite­l gjorde Norvig sig ikke længere fortjent til, for han har ’ gentagne gange udvist en sådan forsømmels­e i udøvelsen af sin virksomhed som ejendomsmæ­gler, at Peter Norvig ikke i fremtiden ville kunne udøve virksomhed­en som ejendomsmæ­gler på en forsvarlig måde,’ fastslog Disciplinæ­rnævnet for Ejendomsmæ­glere for et år siden.

Velbegrund­et frygt

Det viser sig, at nævnets frygt for fortsat dårlig opførsel var velbegrund­et.

Og det viser sig også, at selv nævnets hårdeste straf – fratagelse­n af mæglertitl­en – ikke kunne stoppe

Norvig.

I frakendels­esperioden på et år fortsatte han med at bruge den beskyttede titel – og han fortsætte sin årelange ulovlige praksis med at nøle med at returnere folks depositumm­er, når handler går i vasken.

Det viser en ny sag fra disciplinæ­rnævnet, som af egen drift besluttede også at føre en sag mod Norvig for at smykke sig med de lånte fjer.

Kunderne, som klagede, var det par, som havde troet på Norvigs påstand om, at han var ejendomsmæ­gler.

Grunden til, at de klagede, var, at han undlod af returnere deres depositum på 93.750 kr., efter at bank og kreditfore­ning havde afvist at yde lån til en projektlej­lighed.

Opbrugt tålmodighe­d

’ Nu er min tålmodighe­d ved at være opbrugt! med hensyn til tilbagebet­aling af vores deponering på 93.750 kr. Jeg synes, det er meget kritisabel­t, at I på den ene side ser, vi deponerer et stort beløb meget hurtigt, og samtidig får at vide, at der ingen problemer er med tilbagebet­aling, hvis købet ikke går igennem,’ skrev parret til Norvig.

’ Nu viser det sig så, at det er der alligevel. Vi har nu igennem snart 2 måneder forsøgt at få vores penge tilbage, hvilket stadig ikke er lykkedes. Undskyldni­nger er mange og troværdigh­eden til jeres firma er ved at være meget lille,’ fortsatte de.

Stor bøde

Så nu har mæglerfirm­aet Living Homes, hvor Norvig er ansigt udadtil, af disciplinæ­rnævnet fået en bøde på 275.000 kr. Både for misbrug af mæglertitl­en og for at tilbagehol­de et depositum. Bøden er blandt de største, der er givet.

Nævnet tillægger det nemlig skærpende betyd

ning, at Norvig og mæglerbiks­en de senere år i syv sager har fået ni bøder på i alt 725.000 for at tilbagehol­de folks depositumm­er.

Med de i alt otte sager, hvorfor der er udstedt ti bøder, har Norvig og Living Homes dermed fået bødestraff­e på i alt en mio. kroner. Det gør ingen andre mægler Norvig efter.

 ??  ??
 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Pragtvilla­en ved Bagsværd Sø, som mægler- kongen Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaar­d i 2013 måtte sælge til spotpris.
FOTO: JENS DRESLING Pragtvilla­en ved Bagsværd Sø, som mægler- kongen Peter Norvig og hustruen Hanne Nørrisgaar­d i 2013 måtte sælge til spotpris.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark