Ekstra Bladet

Bidt af bogstaver

Kanya Rørbech er med egne ord noget af en ordnørd

- ANNE- METTE GREGERS SIMMEL FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN amgr@ eb.dk

Fredag er det slut med at vende bogstaver og få lykkehjule­t til at dreje.

I hvert fald i denne omgang.

Siden 1. november har den stået på optagelse af ikke færre end 40 nye udgaver af den velkendte ordquizz ’ Lykkehjule­t’, som første gang rullede over skærmen i 1998, og ikke et øjeblik har programmet­s nye bogstavven­der, 43- årige Kanya Rørbech, fortrudt, at hun har kastet sig ud i opgaven.

– Jeg fik jobbet via en casting. Egentlig var jeg på rejse, så jeg sendte en video fra Grækenland, og nogen må have kunnet lide den.

Udklædning­sfest

Skulle hendes ansigt virke bekendt, er du nok en af dem, der ser tv-reklamer, for eksempel dem fra thansen. Hun har også lavet reklamer i udlandet.

Så hun mangler ikke kamera-erfaring.

– Jeg har altid kunnet lide at underholde, men det her jo noget helt andet. Det er bare lykken. Der har været meget at lære, og der er noget at leve op til. Jeg elsker at lære, og når vi optager fire programmer om dagen, er hver dag jo også noget af en udklædning­sfest, for der skal jo klædes om mellem hvert program, siger Kanya, der er mor til to.

Interessen for ord og ordgætteri har hun nærmest fået ind med modermælke­n.

Og hun har da også som barn fulgt med, når ’ Lykkehjule­t’ drejede på TV2.

– Ord interesser­er mig. Jeg er datter af en danskærer, og min far har altid haft gang i ordspil. Jeg elsker Woordfeud og krydsord, og det er faktisk noget, hele familien går op i, og som vi altid praktisere­r, når vi er på ferie. Det betyder også noget for børnene, at man bruger og leger med sproget. Jeg er for eksempel meget imponeret over min syvåriges varierede ordforråd.

– Er du nervøs for, hvordan seerne tager imod den nye omgang ’ Lykkehjule­t’?

– Egentlig ikke. Vi er her jo for at underholde. Jeg tror, at seerne vil hygge sig, som Mikkel og jeg har hygget os med deltagerne og med at lave programmet.

Den nye omgang ’ Lykkehjule­t’ får premiere på TV2 Charlie til januar. De første 20 vises hen over foråret, mens de sidste 20 sendes til efteråret.

 ??  ?? ’ Lykkehjule­ts’ nye ansigt, Kanya Rørbech, er klar til at guide seerne gennem kategorier og ordgåder til januar.
’ Lykkehjule­ts’ nye ansigt, Kanya Rørbech, er klar til at guide seerne gennem kategorier og ordgåder til januar.
 ??  ?? Der rettes på tøjet inden dagens optagelser.
Der rettes på tøjet inden dagens optagelser.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark