Ekstra Bladet

’ Det var aldrig med vilje’

Den drabstilta­lte erkender vold med døden til følge, men nægter drab på Peter Larsen

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@ eb.dk

Den tiltalte sad med fingre for ørerne, da hans seks minutter lange og desperate opkald til alarmcentr­alen blev afspillet i Retten i Nykøbing F. i går.

Her står Lars Trillingsg­aard tiltalt for at have dræbt den 32- årige far til to, Peter Kræsing Larsen, med et knivstik i brystkasse­n i Stubbekøbi­ng 25. maj i år.

Han nægter sig skyldig i drab, men erkender vold med døden til følge.

I opkaldet kan man høre den 31- årige tiltalte veksle mellem at tale ordentligt, meget vredt og desperat, fordi ambulancen ikke kommer hurtigt nok.

– Hvis der går ret lang tid, tror jeg sgu, han dør lige mellem hænderne på mig. Jeg kan mærke, at han er ved at dø, siger han på optagelsen.

Gav hjertemass­age

Han hævder i opkaldet, at han tilfældigt fandt manden, som havde været oppe at slås med nogle andre.

– Jeg er ved at redde et fucking liv. Ellers tager jeg fingeren ud af hans blodåre, og så skrider jeg min vej nu, mand, siger han og tilføjer:

Var plørefuld

– Gider I godt at lette jeres fede røv.

I retten erkendte han dog, at det var ham, der havde givet det dræbende stik, men at han forsøgte at redde Peter Larsen med hjertemass­age.

– Jeg var plørefuld. Og der var så meget blod. Jeg gjorde alt, hvad jeg kunne for at stoppe blødningen. Jeg ved ikke, hvorfor jeg siger, at jeg har fundet ham. Jeg ved ikke, hvorfor jeg siger, at der var andre til stede, sagde den tiltalte, der, når han sad ved siden af sin forsvarer, konstant skærmede ansigtet mod de stuvende fulde tilhørerpl­adser.

Han kendte kun offeret perifert, men i tiden inden havde den kvinde, som han betegner som sin kæreste, fortalt ham, at hun havde kysset med offeret.

Offer kyssede kæreste

Påvirket af øl og vodka greb han den fatale lørdag aften køkkenkniv­en og gik fem- ti minutter op til offerets hus for at få vished om, hvorvidt de bare havde kysset eller haft samleje.

– Jeg tog den med som ’hold dig væk’-kniv, sagde manden. Først da offeret tog fat i hans arme for anden gang, kom kniven frem. Men han hævdede, at han ikke stak bevidst.

– Det er ikke meningen, at hans forældre skal begrave deres søn, eller hans børn skal vokse op uden deres far.

– Det var aldrig med vilje, sagde han.

Sagen fortsætter 13. december.

 ?? PRIVATFOTO ?? Peter Kræsing Larsen blev kun 32 år. Han efterlod sig to børn.
PRIVATFOTO Peter Kræsing Larsen blev kun 32 år. Han efterlod sig to børn.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark