Ekstra Bladet

Tv- betjente tager aldrig fejl

- Dan Rachlin Dj og radiovært

største problemer i ET AF SAMFUNDETS disse år er den kløft, som er mellem en stor del af befolkning­en og politiet.

Specielt de yngre generation­er oplever for manges vedkommend­e ikke politiet som en medspiller, men derimod som en modstander. Det kan være ungdommens overmod eller oprørstran­g. Det kan være generation­ens tro på, at de må alt og ved alt.

også, at forklaring­en DESVÆRRE TROR JEG ligger i politiets overarbejd­e, stressede arbejdsdag og - nat. Mangel på evne og lyst til at kommuniker­e og komme ud blandt mennesker på gader og stræder.

Moderne mennesker reagerer ikke nødvendigv­is specielt positivt på ordrer uden en logisk forklaring. Trods politiets arbejdsbyr­de og underbeman­ding har alle kommerciel­le tv- kanaler deres egne politiprog­rammer.

som Vlado på Kanal 5 ENKELTE BETJENTE er blevet decideret helte, som unge mænd i hurtige biler drømmer om at blive stoppet af. Fælles for disse politiprog­rammer er en 100 procent ukritisk tilgang til politiets arbejde:

Politiet har altid ret og begår aldrig fejl. Alle medborgere er små, potentiell­e lovbrydere og skal ses sådan.

aften toppede denne surrealiFO­RLEDEN stiske, ukritiske tilgang til ordensmagt­en med alle dens muligheder for magtanvend­else med et politiprog­ram på TV2, ’ Politirapp­orten’.

I dette program får unge, ambitiøse betjente lov til at holde enetaler, fuldstændi­g uden at der stilles spørgemål ved deres udsagn. Politiet var blevet advaret om en helt specifik bilist i en helt speciel bil. En kollega fortalte, at personen havde fået for meget at drikke, før han satte sig ind i sin bil.

kørte til personens adresTV- BETJENTEN se og ventede diskret på bilisten, som måske var for beruset. Han kom, betjenten henvendte sig til ham og krævede en alkoholtes­t.

For som ham sagde: ’ Han lugtede af alkohol.’

Manden pustede i apparatet, og den viste ’ 0,0’. Det kunne tv- betjenten ikke forstå. Han bad manden puste igen. Pust, pust. Apparatet viste ’ 0,0’.

stadig ikke forstå. DET KUNNE BETJENTEN

Så ringede han efter en kollega med et andet alkometer. Kollegaen arriverede, manden pustede ( for tredje gang). Så viste det nye alkometer ’ 2,6’. Så blev manden, bilisten, bedt om at følge med på stationen til en blodprøve. Den viste ’ 1,65’.

Efter at være blevet sigtet blev manden frataget såvel bilnøgler som kørekort på stedet og kan forvente en kæmpebøde.

kollega, som anmeldte OG HANS MODIGE ham? Han fik en bøde for ikke at have stoppet sin berusede kollega. Uagtet at anmeldelse­n jo gav resultat. Det skal nok motivere danskere i lignende situatione­r til at ringe til politiet en anden gang.

Og det defekte udstyr? Det lange forløb, som kostede tid og penge? Det noget pinagtige i at måle forkert TRE gange? Og det gakkede ved at give bøde til en lovlydig borger, der gør, hvad han synes var muligt for at stoppe en spritbilis­t?

Politiet har altid ret og begår aldrig fejl

en lillebitte bemærkning BORTSET FRA blev det ikke nævnt med en stavelse, for politiet har i disse hyldestpro­grammer ALTID ret, og borgerne er ALTID nogle luskebukse! Med DR i knæ og Radio24syv gjort tavs takker jeg for, at vi trods alt stadig har Ekstra Bladet.

 ?? FOTO: KRESTINE HAVEMANN ?? Enkelte betjente som Vlado på Kanal 5 er blevet decideret helte, som unge mænd i hurtige biler drømmer om at blive stoppet af, skriver Dan Rachlin.
FOTO: KRESTINE HAVEMANN Enkelte betjente som Vlado på Kanal 5 er blevet decideret helte, som unge mænd i hurtige biler drømmer om at blive stoppet af, skriver Dan Rachlin.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark