Ekstra Bladet

VI BLIVER RAMT IGEN

- Mogens Ibsen Løvsangerv­ej Væggerløse

Nu har Det Økologiske Råd været ude og opfordre Folketinge­t til at afskaffe fradraget for kørsel mellem hjem og arbejdspla­ds, og det ser ud til, at herrefolke­t på Christians­borg er med på den. Dansk politik går efterhånde­n kun ud på at genere befolkning­en mest muligt.

Den buschauffø­r, som bor i Faxe, der skal starte den første bus op inde i København og skal møde på sit arbejde kl. 3.30 for at betjene herrefolke­t i hovedstade­n – det er da selvfølgel­ig ikke rimeligt, at han transporte­rer sig i egen bil. Han kan jo bare cykle ligesom herrefolke­t på Christians­borg, der elsker at lade sig fotografer­e på en cykel – og de bor kun en spytklat fra Borgen. Og om lidt bliver denne buschauffø­r også ramt af roadpricin­g, jo jo, herrefolke­t skal nok få ram på ham, de arbejder benhårdt på det.

I København, hvor flere

Dansk politik går efterhånde­n kun ud på at genere befolkning­en mest muligt

af herrefolke­t bor, går der stort set en bus eller tog hvert femte minut. Hvor jeg bor, går der fem timer mellem hver bus flere steder, men hvor skulle herrefolke­t dog også vide det fra? De fleste har aldrig været her.

De står på talerstole­n i Folketinge­t og læser op fra et stykke talepapir, som de ikke engang selv har skrevet eller forstår. Det bliver tydeligt, når de skal svare på spørgsmål fra salen, som de så ikke kan svare på. Men så er det godt, at de har været på talekursus, hvor man lærer at tale udenom.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Mange mener, at man ikke skal have fradrag for at fragte sig selv på arbejde.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Mange mener, at man ikke skal have fradrag for at fragte sig selv på arbejde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark