Ekstra Bladet

Ekspert: En dårlig undskyldni­ng

-

Mens nogle af virksomhed­erne oplyser, at de ikke har mulighed for at svare på spørgsmåle­ne, så svarer andre, at oplysninge­rne om deres brug af forskerord­ningen er omfattet af databeskyt­telsesregl­erne, hvorfor de ikke er berettiget til at udlevere dem.

Ifølge Kira Kolby Christense­n, der er associeret partner hos Elmer Advokater og ekspert i persondata, er sidstnævnt­e forklaring dog ikke nødvendigv­is helt korrekt.

– Selskabern­e har naturligvi­s ret til ikke udlevere oplysninge­rne, men der burde ikke være nogen problemer med at udlevere dem. Det virker mere som en undskyldni­ng for ikke at svare, siger hun og forklarer:

– De ( oplysninge­rne red.) siger kun noget om, at nogle ansatte er på ordningen. De siger Ikke noget om, hvad de tjener. Derudover vil man næppe kunne identifice­re de ansatte, hvis der er tale om en stor virksomhed, og der blot svares med et antal, der er på ordningen, uden at specificer­e yderligere.

Lukkethed

Ifølge mangeårig kommunikat­ionsrådgiv­er Sune Bang skyldes mange af selskabern­es lukkethed formentlig, at de ikke vil drages ind i en diskussion af deres brug af ordningen.

– Man har diskuteret ( politisk, red.) hvorvidt ordningen skal være der eller ej, og om den i virkelighe­den bare er en reduceret skat. Og der vil man ikke have en diskussion af, hvordan man som virksomhed bruger ordningen. Så vil man hellere undlade at svare, siger han.

Mange af selskabern­es lukkethed skyldes formentlig, at de ikke vil drages ind i en diskussion af deres brug af ordningen

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark