Ekstra Bladet

Mærsk skjuler brug af lukrativ skattefidu­s

- MICHAEL B. MORTENSEN MIKKEL RYRSØ PETER JEPPESEN mbom@ eb.dk; mr@ eb.dk; pej@ eb.dk

Danske virksomhed­er er de senere år blevet vældig flittige brugere af den særlige skatteraba­t, bedre kendt som forskerord­ningen, til sine ansatte.

Fra 2008 til 2018 er antallet af ansatte på ordningen, hvor medarbejde­rne får en skatteproc­ent på 32,84 procent, nemlig steget med hele 92 procent.

Men selvom virksomhed­erne altså er blevet gladere for at bruge ordningen, er mange af landets største selskaber mindre glade for at tale om det.

Det viser en rundspørge, som Ekstra Bladet har foretaget blandt de 100 største danske virksomhed­er.

Mens 69 af virksomhed­erne – blandt andet Danske Bank og Nordea – har oplyst, hvor mange ansatte de har på ordningen, så har de resterende 31 meldt hus forbi.

23 af virksomhed­erne har således afvist at kommentere deres brug af forskerord­ningen.

Og så er der otte ivirksomhe­der, der kke har svaret på Ekstra Bladets henvendels­er.

Bruger ordningen

Danmarks største selskab, A. P. Møller - Mærsk, er en af dem, som ikke vil tale om omfanget af skatteraba­tten. Man bekræfter dog, at man bruger den.

’ A. P. Møller - Mærsk støtter op om forskerord­ningen i Danmark og har medarbejde­re, som benytter sig af ordningen’, lyder det i et svar fra presseafde­lingen.

Hos Mærsk Drilling mener man, at oplysninge­rne er et personligt anliggende.

’ Maersk Drilling offentligg­ør af principiel­le årsager ikke de informatio­ner, I efterspørg­er, da de ret beset er et personligt anliggende mellem Skat og den enkelte medarbejde­r.

Jeg kan dog bekræfte, at vi i Maersk Drilling er glade for, at den såkaldte forskerord­ning eksisterer. I vores øjne er der ingen tvivl om, at ordningen opfylder det formål, som har været ønsket fra politisk hold – nemlig at hjælpe med at tiltrække højtkvalif­iceret arbejdskra­ft til danske virksomhed­er, der har behov for det’, lyder det fra presseafde­lingen.

23 af virksomhed­erne har afvist at kommentere deres brug af forskerord­ningen

Det er et personligt anliggende mellem Skat og den enkelte medarbejde­r

Maersk Drilling

 ??  ?? Ekstra Bladet 26. november.
Ekstra Bladet 26. november.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark