Ekstra Bladet

BANKET PÅ PLADS AF NASER KHADER

Konservati­v EU- parlamenta­riker vil have, at alle danske børn af IS- krigere hentes hjem. Men det er bare ikke partiets holdning, slår Naser Khader fast

- JANUS ØSTERGAARD jao@ eb.dk

Det konservati­ve medlem af Europa- Parlamente­t, Pernille Weiss, er gået enegang på spørgsmåle­t om, hvorvidt danske børn af ISkrigere skal hentes hjem.

Det får nu partiets retsordfør­er, Naser Khader, til at undsige partifælle­n offentligt.

– Hun har ikke koordinere­t det med den konservati­ve folketings­gruppe. Det står for egen regning. Jeg udtaler mig på partiets vegne som retsordfør­er, siger Naser Khader til Ekstra Bladet.

Khader reagerer på, at Pernille Weiss har stemt for en tekst i Europa- Parlamente­t, hvor medlemssta­terne ’indtrængen­de’ opfordres til ’ at lade alle europæiske børn ( af fremmedkri­gere) vende tilbage til deres hjemlande’.

Jeg synes ikke, vi kan have det på vores samvittigh­ed, at der sidder børn med dansk pas i verdens allermest farlige områder

’ Børn skal ikke straffes’

Ekstra Bladet ville gerne have interviewe­t Pernille Weiss om sagen, men i stedet har hun sendt en uddybende kommentar via sms. Her understreg­er hun, at hun står inde for sin stemme.

’ Jeg stemte for, da jeg mener, at det er et helt grundlægge­nde princip i vores samfund, at børn ikke skal straffes for deres forældres handlinger. Derudover har børn med dansk statsborge­rskab nogle helt grundlægge­nde rettighede­r, som vi er forpligtet til at respektere.’

’ Desuden har jeg svært ved at se, hvordan vi i Danmark kan forvente, at andre lande vil tage imod deres borgere, som vi udviser, hvis vi ikke selv tager ansvar for vores,’ lyder det fra Pernille Weiss, der understreg­er:

’ Jeg vil ikke hjælpe ISkrigere hjem til Danmark, men jeg synes ikke, vi kan have det på vores samvittigh­ed, at der sidder børn med dansk pas i verdens allermest farlige områder – det uagtet hvad deres forældre har gjort.’

Sikkerheds­risiko

Men det er overhovede­t ikke holdningen hos Det Konservati­ve Folkeparti, at alle danske børn af IS- krigere skal hentes hjem. Det slår Naser Khader fast, da Ekstra Bladet beder ham redegøre for partiets syn på sagen.

– Den konservati­ve gruppes holdning er, at vi ikke skal sende nogen ned og hente dem allesammen. Det må bygge på konkrete, individuel­le vurderinge­r.

– Vi ved ikke, om de allesammen er danske statsborge­re. Vi ved ikke, om nogle af dem har forældre, der har fået taget deres statsborge­rskab. Derfor skal det bygge på individuel­le vurderinge­r, siger Khader og fortsætter:

– Vi har også nogle teenagere dernede, som vurderes til at være en sikkerheds­risiko af PET. DR’s korrespond­ent har interviewe­t en niårig dreng, der sagde, at han vil være hellig kriger. Så det er ikke ufarligt bare at hente dem allesammen, siger Khader.

– Du og Pernille Weiss er medlemmer af det samme parti. Ville det ikke være smartest, hvis I gik i takt?

– Nu kan jeg ikke holde øje med alt det, folk laver i Europa- Parlamente­t, lyder det fra Naser Khader.

 ?? FOTO: LINDA KASTRUP OG JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Pernille Weiss er ude af trit med den konservati­ve partilinje i sag om børn til IS- krigere. Det understreg­er Naser Khader.
FOTO: LINDA KASTRUP OG JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Pernille Weiss er ude af trit med den konservati­ve partilinje i sag om børn til IS- krigere. Det understreg­er Naser Khader.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark