Ekstra Bladet

A-kasse klager til Rigsadvoka­ten

- PER MATHIESSEN KRISTIAN BRÅRUD LARSEN pma@ eb.dk; kbl@ eb.dk

Anklagemyn­digheden har droppet at rejse tiltale mod Michael Valentin, som i september sidste år blev fyret og senere politianme­ldt for returkommi­ssion af sin arbejdsgiv­er, Akademiker­nes A-kasse.

A-kassen har dog klaget over afgørelsen til Rigsadvoka­ten, som nu skal beslutte, om politiet skal genoptage sagen.

Det oplyser Henrik Helmer Steen, der er advokaturc­hef for Økonomisk Kriminalit­et hos Københavns Politi.

Anklagemyn­digheden mener ikke, at de kan løfte bevisbyrde­n for, at Michael Valentin har modtaget returkommi­ssion i form af vinrejser fra a-kassens faste leverandør, Sigurd Müller Vinhandel.

’ Vores afgørelse er påklaget af anmelderen til rigsadvoka­ten, der kan beslutte, at sagen skal genoptages – eller kan beslutte, at han er enig i vores afgørelse’, forklarer Henrik Helmer Steen.

Det var bestyrelse­n for landets største a- kasse, som anmeldte den fyrede topchef for at have modtaget vinrejser til fire kontinente­r samt for misbrug af a- kassens penge og personale til private middage.

Scorede a- kassens rabat

Ekstra Bladet har blandt meget andet dokumenter­et, at Michael Valentin bevidst købte bestemte vine til a- kassen med det formål at score en bonus på 21.600 kroner, som kunne bruges på en privat vinrejse til Sydamerika med hustruen.

A- kassen rejste også krav om tilbagebet­aling for direktøren­s ’ wellness- ophold’ i Spanien og middage med vinsmagnin­g i Frederiksb­erg- villaen for Michael Valentins private netværk.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få et interview med a- kassens ledelse. Men i en skriftlig kommentar udtaler bestyrelse­sformand, Thomas Damkjær Petersen:

’ Vi følger proceduren for den slags sager, og derfor har vi valgt at anke afgørelsen. Vi afventer nu det videre forløb, og kan ikke sige mere, før der er nyt i sagen.’

Advokat Peter Breum bekræfter, at statsadvok­aten har opgivet straffesag­en mod hans klient, Michael Valentin – og at afgørelsen er indbragt for Rigsadvoka­ten:

– Omgørelses­fristen er i midten af december. Hvis ikke Rigsadvoka­ten omgør beslutning­en, så står statsadvok­atens afgørelse ved magt.

Misbrug af a- kassens penge til private middage

 ?? FOTO: MORTEN LAU- NIELSEN ?? Michael Valentin købte eksempelvi­s 440 flasker vin til a- kassen fra en helt bestemt producent for at få 21.600 kroner i privat rabat på en rejse med hustruen til Sydamerika.
FOTO: MORTEN LAU- NIELSEN Michael Valentin købte eksempelvi­s 440 flasker vin til a- kassen fra en helt bestemt producent for at få 21.600 kroner i privat rabat på en rejse med hustruen til Sydamerika.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark