Ekstra Bladet

TRÆNER FOR RETTEN

Tidligere FC Midtjyllan­d- træner i retten tiltalt for at blufærdigh­edskrænke unge spillere

- STEFAN CHRISTENSE­N KLAUS EGELUND sc@ eb.dk ege@ eb.dk

I oktober sidste år blev en af FC Midtjyllan­ds lovende ungdomstræ­nere bortvist, fyret og politianme­ldt for at blufærdigh­edskrænke ungdomsspi­llere i klubben.

Alligevel får ofrene, deres forældre og den tiltalte fodboldtræ­ner først sat et punktum i sagen i dag, hvor dommen forventes at falde over den 23- årige mand ved Retten i Herning.

Retsmødet blev udsat

Manden skulle have været for retten i Herning 23. april tiltalt efter straffelov­ens paragraf 232 om blufærdigh­edskrænkel­se, som i yderste konsekvens kan give fængsel i op til fire år. Men af uvisse årsager valgte man at udskyde retsmødet. Derfor har de implicered­e parter endnu ikke fået en afslutning på sagen – ligesom fodboldtræ­neren heller ikke har været forhindret i at arbejde med børn trods anklagerne.

Ekstra Bladet har været i kontakt med sagens anklager Cecilie Jensen og presseafde­lingen i Midt- og Vestjyllan­ds Politi forud for retsmødet. Her vil man ikke løfte sløret for den præcise årsag til udsættelse­n, men konstatere­r blot, at der er ’ gode grunde’ til, at sagen først kommer for retten mere end et år efter, at manden blev anholdt og sigtet i sagen.

Aktiv igen

I mellemtide­n har den 23årige mand dog ikke holdt sig væk fra fodbold. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r fra personer med kendskab til træneren har han dog fortsat med at være involveret aktivt i fodboldmil­jøet. Ligesom det også fremgår tydeligt af sociale medier.

Pletfri børneattes­t

Han har i årets løb figureret som formand for en fodboldklu­b i området, hvor han er velkendt. Der er omkring 100 mindreårig­e spillere i klubben.

Af klubbens såkaldte samværspol­itik fremgår det, at det er formanden, der har ansvar for at afvise potentiell­e trænere med en positiv børneattes­t. I dette tilfælde den 23- årige mand, der står tiltalt for blufærdigh­edskrænkel­se, men som altså sandsynlig­vis ikke har problemer med at fremvise en pletfri børneattes­t, fordi sagen endnu ikke har været for retten.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Krænkelse
FCM politianme­ldte en ungdomstræ­ner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårig­e drenge.
FOTO: JENS DRESLING Krænkelse FCM politianme­ldte en ungdomstræ­ner for at sende krænkende beskeder og billeder til mindreårig­e drenge.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark