Ekstra Bladet

DANSKE KLUBBER KAN HAVNE PÅ TREDJE KLASSE

HIMMEL ELLER HELVEDE: Holder Danmark sig ikke i Top 15 på UEFA’s rangliste, kommer tre ud af fire danske klubber til at spille i Europa Leagues nye lillebror

- GISLE THORSEN gisle@ eb.dk

Det er en rød klud direkte op i snotten på danske fodboldfan­s, når en tv- kommentato­r i forbindels­e med en europæisk kamp får sagt, at man skal holde med en klub ’ for dansk fodbolds skyld’.

Brøndby- fans ønsker også i Europa alt dårligt for FC København. Og omvendt.

Hold lidt med FCK

Koefficien­tpoint til Danmark betyder intet i denne sammenhæng, og som tilhængern­e gør opmærksom på, vil europæisk succes også give rivalen større muskler i Superligae­n.

Sådan er fanlogikke­n, og på mange måder er det helt forståelig­t.

Men lige nøjagtig dette efterår giver det alligevel mening for normale fjender at holde en lille smule med FCK. For dansk fodbold – og egen klubs skyld.

For det er københavne­rne, der skal sørge for, at andre danske klubber får chancen for at komme i et attraktivt europæisk gruppespil i sæsonen 2021/ 22.

I sommeren 2021 ser en ny europæisk turnering med navnet Conference League dagens lys.

Den er lillebror til Europa League, som ved samme lejlighed skæres ned fra 48 til 32 hold.

Hverken økonomisk eller sportsligt vil Conference League være i nærheden af Europa League, mens Champions League er lysår væk. For større danske klubber vil det ikke være ret attraktivt at komme i gruppespil­let i Conference League mod hold fra Hviderusla­nd og Ungarn, men det kan være fremtiden.

For hvis Danmark ikke holder sig blandt de 15 bedste lande på UEFA’s rangliste, vil Champions League og Europa League være lukket land for alle andre end den danske mester.

To placeringe­r frem

Lige nu ligger Danmark på en 14. plads på ranglisten og er hoppet to placeringe­r frem i forhold til før sæsonen.

Det skyldes dog ikke, at dansk fodbold har haft noget godt år i Europa.

Vores aktuelle placering skyldes i høj grad, at vi har sagt farvel til den katastrofa­le 14/ 15- sæson, hvor landene omkring os hentede langt flere point til ranglisten.

Faktisk skal FCK vinde fire kampe mere, for at Danmark ender på samme total som i sidste sæson, der endda var under gennemsnit­tet.

En FCK- sejr mod Lugano i Schweiz vil give Danmark yderligere 0,5 point til den samlede koefficien­t, mens uafgjort er det halve værd.

Presses bagfra

Danmark har en god mulighed for at overhale Tjekkiet på ranglisten, men bagfra presses vi af flere lande – ikke mindst af Skotland der har en fremragend­e sæson i Europa og allerede har hentet 7,5 point.

Til sammenlign­ing er den danske høst kun 2,875, og af landene, vi konkurrere­r med, har kun Tjekkiet gjort det dårligere.

FC København har to gruppekamp­e tilbage og fine muligheder for at gå videre til forårets 1/ 16- finaler.

En sejr eller to mere vil med stor sikkerhed sikre Danmark en plads i Top 15, men mindre kan muligvis gøre det.

Så måske det slet ikke bliver nødvendigt for andre end FCK- fans at holde med FCK …

Lugano- FCK kan ses på kanal 6 Kampstart kl. 21.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark