Ekstra Bladet

BAKKEN BEARS VINDER GRUPPEN

De danske mestre vandt 77-74 og fik samtidig finsk hjælp til at komme i drømmegrup­pen

- PETER BAGGE pb@ eb.dk

Det blev som dag og nat, og de 17- dobbelte danske mestre Bakken Bears måtte have uventet hjælp fra Finland for at vinde gruppen og skaffe sig nogle lange mere attraktive kampe i anden runde af Europa Cup.

Efter at have leveret sæsonens bedste spil i 1. halvleg ramte hjemmehold­et bunden i 2. halvleg, så en fyldt Vejlby Risskov Hallen blev vidner til en gyserafslu­tning, hvor Bakken Bears med lodder og trisser fik hevet den nødvendige sejr over polske Legia Warszawa i land. Cifrene blev 77- 74. To gange i de døende sekunder havde polakkerne trepointsf­orsøg, som kørte rundt i ringen, men udligninge­n udeblev.

Hjælp fra finnerne

Så Bakken Bears kunne ånde lettet op og juble over at være endt i drømmegrup­pen, fordi kort forinden havde alle i hallen fået besked om, at Kataja fra Finland havde slået ungarske Egis Körmend med 95- 91.

Efter at være gået til pause med en solid føring på 4928, gik bjørnene fra Aarhus fuldstændi­g i stå og scorede i de to sidste perioder kun 28 point.

Da Legia Warszawa til gengæld vågnede op til dåd, ville Bakken Bears ikke være sluttet som nr. et i gruppen, hvis ikke Egis

Körmend havde dummet sig i Finland.

Nu venter der kampe mod Benfica, Bayreuth og Spirou Charleroi, og det er langt mere spændende end at rejse til f. eks. Letland, Ukraine og Hviderusla­nd, som kunne have blevet alternativ­et.

– Det bliver lidt lettere rejsemæssi­gt, men vi kan ikke spille, som vi gjorde i dag, hvis vi skal håbe på at gøre os gældende i anden runde, siger landsholds­spiller Darko Jukic.

Op og ned

Heller ikke træner Steffen Wich var tilfreds med, hvad han så i 2. halvleg.

– Kampen blev et fint billede af vores sæson, siger træner Steffen Wich.

– Det har kørt op og ned. – 1. halvleg var det bedste, som vi har spillet, mens det var for dårligt, at vi kun scorede 28 point i 2. halvleg. Men publikum fik da spænding, konstatere­r Steffen Wich.

To gange i de døende sekunder havde polakkerne trepointsf­orsøg, som kørte rundt i ringen, men udligninge­n udeblev