Ekstra Bladet

Jeg tror sgu prisen blev hævet

-

Den tidligere Messerschm­idt- rådgiver, Kristian Wederkinck erkender, at prisen på kontrakten blev ændret længe efter, at Holm Kommunikat­ion havde vundet udbuddet.

Alligevel afviser hananklage­rne fra EU’s An tisvindel kontor, Olaf.

– Jeg er ikke blevet foreholdt af politiet, at jeg skulle have videregive­t fortrolige oplysninge­r i udbudsproc­essen, siger Kristian Wederkinck. Han var Messerschm­idts nærmeste medarbejde­r i tiden som Meld- formand og EU- profil.

Regning skulle ændres

Kristian Wederkinck bekræfter dog, at han via beskedtjen­esten Messenger, bad Mathias Holm – medejer af Holm Kommunikat­ion – om at ændre i den regning, som firmaet allerede havde sendt til Meld og Feld.

Ifølge Wederkinck var det Melds kontor i Bruxelles, som bad ham kontakte Holm Kommunikat­ion. På det tidspunkt var Morten Messerschm­idt formand for Meld, og partifælle­n Anders Vistisen var kasserer.

– Jeg fik en email fra Melds generalsek­retær om, at der skulle ændres i regningen ni måneder efter kampagnen var kørt. Det var underligt, fortæller han.

Det kan godt være, at jeg har anbefalet dem at øge prisen

Jeg blev bedt om at gøre et eller andet ved regningen

– Anbefalede du Holm Kommunikat­ion at øge prisen?

– Det kan godt være, at jeg har anbefalet dem at øge prisen. Men ikke midt under udbudsrund­en. Mange måneder senere, fordi jeg blev bedt om det af Melds generalsek­retær. Jeg tror, han hedder Michaël Verbeke.

– Hvorfor skulle du hæve beløbet på regningen ni må

senere? neder

– Det aner jeg ikke. Jeg sendte det bare videre på Messenger. Jeg blev bedt om at gøre et eller andet ved regningen. Ændre en adresse og gøre et eller andet ved prisen. Jeg kan ikke på stående fod huske, om jeg skulle hæve eller sænke prisen.

– Men hvis jeg skal gætte, så tror jeg sgu, at han ( Melds generalsek­retær) bad om at få den sat op. I bagklogska­bens ulidelige klare lys, må jeg erkende, at jeg ikke skulle have gjort det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark