Ekstra Bladet

Anders Linselus

- Hagar@ eb.dk

Public service er mange ting. Således bruger DR gigantiske ressourcer på at sende realityser­ien ’ Gift ved første blik’. Hvis du, kære læser, ikke har set et afsnit, kan jeg røbe, at seriens titel helt præcist afslører konceptet.

Serien formåede i år noget, som vel også er DR’s opgave, nemlig at samle nationen. Eller store dele af den. Vildt mange var vrede på en af seriens deltagere, Anders. På de sociale medier blev han kaldt ’ røvhul’, ’ idiot’ og det, der er værre. En skribent tolkede helt åbenbart manges følelser, da han skrev: ’ Anders, du fortjener en lammer på hver arm hver dag de næste fem uger.’ Shitstorme­n var så voldsom, at den ligefrem fik Ekstra Bladets Mads Kastrup til at skrive en leder med titlen ’ Stakkels Anders’.

Chimpanse

Hans brøde bestod i at være part i et svært mislykket ægteskab, men her skal det siges, at ingen af de fem ægteskaber, som årets sæson af ’ Gift ved første blik’ bestod af, har vist sig holdbare. DR skriver ellers selv:

’ I ’ Gift ved første blik’ vil du blive grundigt undersøgt af videnskabe­lige eksperter fra psykologie­ns, antropolog­iens og sexologien­s verden og en præst.

På baggrund af deres seriøse research vil ekspertern­e herefter i fællesskab forsøge at finde et kærligheds­match i et menneske, der passer til netop dig.’

600 søgte om at deltage, ti mennesker blev udvalgt og matchet, og ingen af dem kunne holde hinanden ud i længere tid.

To terninger eller en chimpanse med en dartskive ville altså ikke være i stand til at gøre det ringere end ekspertern­e.

Man forstår ikke, hvordan de nævnte psykologer, sexologer og præster overhovede­t kan sælge deres varer, vel? De har det muligvis som spåmændene i det gamle Rom, som ikke kunne møde hinanden på gaden uden at komme til at grine.

Bryllupsse­ng

Nå, men det var et sidespring. Tilbage til Anders.

Den 52- årige Anders blev parret med den 51- årige Luna, og sjældent har jeg set en sådan begejstrin­g, som da han fem minutter før brylluppet for første gang så den kvinde, som ekspertern­e havde fundet til ham.

Efter brylluppet tilkastede Anders konstant smægtede blikke og kærlige ord til sin brud, og siden var der også gang i bryllupsse­ngen.

Ikke at DR viste optagelser fra den begivenhed, altså.

De følgende par dage var også idel lykke, og så sendte DR parret på bryllupsre­jse til Bordeaux i Frankrig, hvor hotellets dobbeltsen­g den første nat også blev brugt til andet end at sove i, som jeg forstår.

Snøft

Men næste morgen vågnede Luna op til en helt ny virkelighe­d.

Anders meddelte, at de alligevel ikke passede sammen, og Luna blev naturligvi­s slået helt ud af den. Hun havde jo troet på den hengivenhe­d, som manden havde demonstrer­et så overbevise­nde indtil da.

På de sociale medier blev han kaldt ’ røvhul’, ’ idiot’ og det, der er værre

Og her viste Anders, at han ikke er nogen gentleman. I en lang isnende scene sad Luna og græd, mens Anders helt uanfægtet ved siden af var begravet i sin mobiltelef­on. Ikke et trøstende ord, ikke et opmuntrend­e klem.

Han udtalte siden til B. T.:

– Der er den her sekvens, hvor vi sidder i sofaen, og hun sidder og snøfter. Og nu har hun jo mikrofon på, så det virker værre, end det er.

Kan man ikke have en fornemmels­e af, at det er Anders ikke den rette til at vurdere?

Skadefryd

Da parret var tilbage i Danmark, pakkede Anders i al hast sine ting for at komme væk fra Luna.

Man skal være et meget godt menneske, hvis man ikke sad med et lille smil på læben, da det viste sig, at han ikke kunne finde sine bilnøgler og febrilsk brugte lang tid på at rode alle sine lommer, kasser og tasker igennem for at finde dem.

Den scene glædede også Informatio­ns anmelder Lone Nikolajsen, og hun skrev:

’Anders er den første deciderede linselus, der er sluppet gennem nåleøjet. Han kontaminer­er eksperimen­tet, fordi han lignede og lød som en, der var mere interesser­et i at få følgere på sine sociale medie- profiler end i at få en kone.’

Anders fortjener en torsk – men kandidaten i morgen er nu også forrygende god.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark