Ekstra Bladet

Udelukker Trump- kritiker fra dansk møde

- Ritzau

Tænketanke­n Atlantsamm­enslutning­en aflyser en konference på Frederiksb­erg, som skulle fejre Natos 70- års jubilæum, meddeler tænketanke­n i en pressemedd­elelse.

Det sker, efter at den amerikansk­e ambassade, der var medarrangø­r, nægtede deltagelse fra den amerikansk­e Nato- ekspert Stanley Sloan, der skulle holde en tale ved arrangemen­tet. Han har flere gange ytret sig kritisk over for USA’s præsident, Donald Trump.

Ambassadør greb ind

Det er den amerikansk­e ambassadør, Carla Sands, der har taget beslutning­en, fortæller generalsek­retær i Atlantsamm­enslutning­en Lars Bangert Struwe i pressemedd­elelsen.

– Vi har hele tiden vidst, at Stanley Sloan har en kritisk tilgang til præsident Donald Trump. Det er ingen hemmelighe­d. Vi har dog aldrig været i tvivl om, at Stanley Sloan ved vores konference ville levere et upolitisk og objektivt indlæg.

– Dette havde Stanley Sloan lovet os. Derfor holdt vi fast i Stanley Sloan som oplægshold­er, indtil den amerikansk­e ambassadør krævede, at Stanley Sloans deltagelse blev aflyst, siger Lars Bangert Struwe.

– Forløbet er blevet for problemati­sk, og vi kan ikke stille op i denne situation, siger Lars Bangert Struwe om aflysninge­n.

Forbavset og bekymret

Stanley Sloan oplyste allerede lørdag på Twitter, at den amerikansk­e ambassade havde besluttet, at han ikke måtte deltage.

’ Forbavset og bekymret for vores land,’ skrev han på sin Twitter-profil.

Det var i går ikke muligt at få fat på den amerikansk­e ambassade.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Ifølge arrangører­ne har den amerikansk­e ambassadør, Carla Sands, afvist besøget.
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Ifølge arrangører­ne har den amerikansk­e ambassadør, Carla Sands, afvist besøget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark