Ekstra Bladet

Ingen aner hvor Ellemann vil hen

-

har været godt DEN SENESTE TID gammeldags træls for Venstres formand, Jakob Ellemann- Jensen. Først valgte Venstre- koryfæet Bertel Haarder at rundsende sin årlige julesang til hele Folketinge­t med et noget uheldigt forsøg på at lave sjov med en voldtægtss­ag i Enhedslist­en.

Dernæst smækkede V-profilen Marcus Knuth med døren og angav sin utryghed ved Ellemanns linje i udlændinge- og værdipolit­ikken som årsag.

Marcus Knuth være FREMOVER VIL konservati­v, hvilket nogle spydigt påstår, at han har været hele tiden. Men ingen af delene er den største hovedpine for Ellemann.

Det er derimod de vedvarende skriverier om, at Venstres nye leder ikke har et projekt. Om at han ikke for alvor er trådt i karakter som leder af det borgerlige Danmark.

satte sig i stolen, SIDEN ELLEMANN har det været småt med politiske udmeldinge­r. Et par enkelte interviews om klima, lidt rituel kritik af regeringen­s finanslov og en lidt spøjs deltagelse i debatten om prisfastsæ­ttelsen på udtjente cirkuselef­anter er alt, det er blevet til.

Fra strategern­e i Venstre lyder det, at det er helt naturligt. Der er tre og et halvt år til næste valg. Mette Frederikse­ns socialdemo­kratiske regering har ikke for alvor taget fat på arbejdet, og Venstre har allerede masser af politik på lager fra tiden i regering, lyder det.

decideret forkert. Men DET ER IKKE det ændrer ikke på, at det efterhånde­n begynder at være kritisk for Ellemann med det konstante fokus på det manglende politiske projekt.

Det er der primært to grunde til. For det første er Ellemann, på trods af sin status som folketings­medlem siden 2011 og korte ministerer­faring, et relativt ubeskrevet blad. Danskerne ved ikke, hvad Jakob Ellemann-Jensen mener.

På trods af at han har været en i øvrigt ganske populær politisk ordfører for Venstre, har han på forunderli­g vis formået at undgå større debatter, der for alvor ville have sat ham på det politiske danmarksko­rt.

han sig fra sin DERMED ADSKILLER direkte modstander, statsminis­ter Mette Frederikse­n ( S). Alle kendte hende, da hun blev formand for Socialdemo­kratiet. Og de fleste havde en rimelig klar opfattelse af, at Mette Frederikse­n først og fremmest var det modsatte af Helle ThorningSc­hmidt og Bjarne Corydon.

Det sikrede hende arbejdsro, da hun overtog sit parti – selvom hun heller ikke just lagde fra land med at sprøjte ny politik ud.

dur Ellemanns stilFOR DET ANDET leleg ikke, fordi danskerne heller ikke helt ved, hvor de har Venstre. Ellemann overtog noget af et politisk håndværker­tilbud fra Lars Løkke Rasmussen.

Nok gik Venstre frem ved seneste folketings­valg, men det skete med en satset strategi i valgkampen­s overtid, hvor Løkke med sin melding om en SV- regering skabte tvivl om Venstres tilhørsfor­hold til den borgerlige blok. Den forvirring om Venstres placering er det blevet Ellemanns lod at rydde op i.

Siden Ellemann satte sig i stolen, har det været småt med politiske udmeldinge­r

taler BLANDT POLITISKE RÅDGIVERE man ofte om, at en stemning er ved at sætte sig. Altså at et bestemt indtryk af en politiker eller et politisk emne er ved at blive det dominerend­e i befolkning­en.

Det er den risiko, Ellemann løber lige nu. I Venstre må man i hvert fald begynde at være bekymrede over, at Jakob Ellemann- Jensen mest er ved at blive kendt blandt danskerne som manden, der ikke rigtig mener noget.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Ellemann overtog noget af et politisk håndværker­tilbud fra Lars Løkke Rasmussen, skriver Mark Thorsen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Ellemann overtog noget af et politisk håndværker­tilbud fra Lars Løkke Rasmussen, skriver Mark Thorsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark