Ekstra Bladet

Fik foto af den første kone

-

Hermann Göring – Hitlers næstkomman­derende i de gode år – var ikke den store romantiker, når han skulle gøre indtryk på damerne.

Det fik hans nye kærlighed at mærke, da hun fyldte 38 i 1932. Görings gave var ... et fotografi af hans første kone, en svensk grevinde ved navn Carin, som var død af tuberkulos­e året forinden.

Når Emmy besøgte hans lejlighed i Berlin, kunne hun se hendes ’ smukke øjne’ kigge ned fra ’ utallige billeder på hver en væg’.

Hans enorme landsted – senere fyldt med kunst og andre tyvekoster fra de besatte lande – var opkaldt efter konen, Carinhall, og da nazisterne var kommet til magten, blev hendes jordiske rester transporte­ret med særtog og bevæbnede vagter tværs gennem Tyskland og gen- begravet på ejendommen.

Alligevel var Emmy overbevist om, at Hermann var den rette for hende, og hun vidste helt sikkert, hvad der foregik i kz- lejrene. Som skuespille­r havde hun mange jødiske venner og kolleger. Hun bønfaldt kæresten om at frelse dem fra deportatio­n. Han indvilgede.

Vittighede­r om Göring

I 1935 blev de gift, Hitler deltog. Hver en gade i Berlin var blomsterde­koreret, og 200 militærfly cirklede over brudeparre­t, da de i åben karet forlod kirken og blev transporte­ret til bestemmels­esstedet.

Parret var barnløst, og rundt om blev der drillende sagt om Göring, at han nok ikke kunne ’ mande sig op til lejlighede­n’.

Så som 42- årig fødte Emmy dog datteren Edda. Det affødte vittighede­r – om opulente Göring nu kunne være faderen.

Selvmord før hængning

Göring blev pågrebet af de allierede styrker ved krigens slutning i 1945. Han begik selvmord i sin celle dagen før, han skulle hænges.

Emmy døde først i 1973,

80 år gammel.

Hun skrev en bog om sit liv.

’ En forelsket kvinde tænker kun på sin partners succes, og det betyder mindre, hvordan han har opnået den,’ skrev hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark