Ekstra Bladet

Et mentalt sammenbrud

- Jan Jensen

Vi har været inde på KUMAMOTO ( EKSTRA BLADET): temaet før under VM. Hvad hulen er det, der sker oppe i hovedet på de danske kvinder? Det går fra det finurlige til det forfærdeli­ge fra den ene kamp til den anden. Pludselig er der spillere, der ikke kan selv de mest elementære ting. Det var et mentalt sammenbrud.

have været en forfærdeli­g oplevelse for

DET MÅ

Klavs Bruun Jørgensen at se det danske spil smuldre i første halvleg mod Norge. Han havde ellers lagt den perfekte taktik. I en periode blev den udført til perfektion, men pludselig holdt hans spillere op med at spille håndbold. I stedet for at angribe blev der spillet sidelæns og baglæns, og så kom alle fejlene.

begyndte med to forsvars- angrebsudD­ANMARK skiftninge­r. Et skaktræk fra Klavs Bruun, som faldt fordelagti­gt ud. Kristina Jørgensen og Line Haugsted var de to specialist­er, der tog fat defensivt, mens Lotte Grigel og Louise Burgaard kunne bruge deres kræfter offensivt. Tjubang sagde det, og så var Danmark foran 5- 0. En drømmestar­t. Helt uden fejl. Men vi fik ikke lang tid i drømmeland. Midtvejs i halvlegen gik Danmark i stå. En lang scoringspa­use, et tabt overtalssp­il, og pludselig kunne de danske spillere hverken kaste eller gribe.

som vi så i de tidligere kampe ELENDIGHED­ERNE, mod Sydkorea og Tyskland, vendte tilbage. Ni tekniske fejl og 12 brændte skud var status før pausen. Havde det ikke været Sandra Tofts ni redninger, havde Norge skilt Klavs Bruuns hold helt af allerede i første halvleg. I pausen formåede landstræne­ren dog at puste nyt liv i sit hold, og der manglede ikke meget, før Danmark havde fået kontakt igen. Men ufattelig mange spildte muligheder i overtalssp­illet, og utrolig mange brændte skud fra Stine Jørgensen og Anne Mette Hansen kostede dyrt.

vi på til det sidste. Især fordi SanALLIGEV­EL HANG dra Toft i målet hele vejen igennem var et plankeværk, og fordi Mie Højlund og Lotte Grigel i angrebet igen fik rettet spillet til, så der blev spillet direkte mod målet.

drømme om en plads i semifinale­n er

DE DANSKE stort set forduftet. Så skal der både ske blegt og mirakler, og den slags sker næppe, selv om vi nærmer os jul. I stedet skal blikket rettes mod det olympiske kvalifikat­ionsspil. Og derfor skal Holland besejres i morgen og Serbien på onsdag.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark