Ekstra Bladet

MESTER-KLASSE

– Første halvleg var den dårligste vi har leveret i sæsonen, men når vi vinder her, viser deet lidt om holdets klasse, siger Emiliano Marcondes fra FCM

- MADS GLENN WEHLAST Mgw@ eb.dk

Otte sejre i træk og et pointsnit på 2,63!

Det er mester- klasse, hvad Brian Priskes FCMtropper har leveret i efteråret i Superligae­n.

2- 1 sejren over Brøndby var et udtryk for den sublime topklasse. På en dag, hvor spillet ikke fungerede optimalt, vandt midtjydern­e til sidst, fordi de havde viljen, energien og skarpheden til at slå til på de afgørende tidspunkte­r.

– Det var en grim kamp, og vores præstation i første halvleg var den dårligste i sæsonen. Men det viser også lidt om holdet klasse og mentalitet, når vi kan vinde sådan en kamp, mener Emiliano Marcondes.

Cheftræner Brian Priske var efter sine spillere i pausen. Det lignede ikke en kamp mellem to hold, hvor afstanden var 16 point i tabellen. Brøndby havde bolden mest, men blev aldrig meget farlige foran Jesper Hansens mål.

– Vi lavede lidt taktiske justeringe­r, og jeg er imponeret over at se, hvordan spillerne steppede op efter pausen, siger Brian Priske, der overtog holdet som cheftræner i august. Siden har holdet vundet 11 kampe, spillet uafgjort i

Parken mod FCK og blot tabt til OB.

Har meget mere i sig

Brian Priske er i færd med at skabe et ungt, talentfuld mesterhold, der har så meget kvalitet i alle kæderne. Jesper Hansen som den rolige, sikre og erfarne keeper, Alexander Scholz og Erik Sviatchenk­o som Superligae­ns bedste stopperpar.

Frank Onyeka som en skarp konkurrent til Carlos Zeca som ligaens bedste i den kontroller­ende rolle. Læg dertil kreative Evander, kloge Marcondes samt hurtige, målfarlige Awer Mabil samt store, stærke og målfarlige Sory Kaba. Når det er nævnt så spillede midtjydern­e mod Brøndby også med et ungt talent på 18 år – Nikolas Dyhr – som venstre back.

– Det her er en ung og meget talentfuld trup. Alle har steppet op både på og uden for banen, mener Brian Priske og slår fast:

– Men jeg tror, at de her drenge har meget mere i sig, fordi de har en stor ærgerrighe­d og sult for at vinde noget, pointerer han.

Anfører Erik Sviatchenk­o sluttede kampen med en bandage rundt om hovedet,

Det her er en ung og meget talentfuld trup. Alle har steppet op både på og uden for banen

haalvleg. fordi med Frank han Men stødte Onyeka FCM- sammen i kaptaj- anden neen svigtede ikke holdkammer­aterne og fightede sejren i land, selv om de kom under et pres til sidst.

– Vi er helt oppe at køre, men vi er også ydmyge. Vi har arbejdet hårdt for at nå hertil. Og vi ved, at tingene ikke kommer af sig selv, siger Erik Sviatchenk­o.

Vi bestemmer prisen

Cheftræner Brian Priske r også ansat i en klub, der historisk er berygtede for sælge spillere til store priser. Klubben slår til, hvis buddet er stort nok. Som i begyndelse­n af 2018, da Crystal Palace hentede Alexander Sørloth for mere end 100 mio. kr.

– Vi er heldigvis kommet i en position, hvor vores økonomi er i så god en tilstand, at klubben langt henad vejen kan forlange de penge, den vil have for spillerne, påpeger Brian Priske, der håber han får lov at arbejde videre med sin nuværende trup. Men han er også den pragmatisk­e type, der kender gamet efter mange år i branchen.

– Vi er en sælgende klub. Den præmis kender jeg udmærket godt. Men jeg er også sådan indrettet, at kommer det helt rigtige bud på en af vores spillere i vinterens transfervi­ndue, må vi sætte os ned og kigge på det. Men mit udgangspun­kt er, at jeg gerne vil arbejde videre med den gruppe her, fastslår Brian Priske.

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Matchvinde­r
FC Midtjyllan­ds matchvinde­r Frank Onyeka ( tv.) jubler med holdkammer­aterne efter scoringen til 2-1.
FOTO: LARS POULSEN Matchvinde­r FC Midtjyllan­ds matchvinde­r Frank Onyeka ( tv.) jubler med holdkammer­aterne efter scoringen til 2-1.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? En tilfreds FCM- træner, Brian Priske, håber, han får lov at arbejde videre med sin nuværende trup. Men han er på det rene med, at FCM er en sælgende klub.
FOTO: LARS POULSEN En tilfreds FCM- træner, Brian Priske, håber, han får lov at arbejde videre med sin nuværende trup. Men han er på det rene med, at FCM er en sælgende klub.
 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? FCM’s Evander Ferreira har styr på Brøndbys Simon Hedlund i den tætte kamp.
FOTO: LARS POULSEN FCM’s Evander Ferreira har styr på Brøndbys Simon Hedlund i den tætte kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark