Ekstra Bladet

Ekstra træning gav bonus

Christian Greko Jakobsen var iskold, da han skulle afgøre sagen fra 11- meter- pletten

- ALLAN PEDERSEN

I den sidste tid har Christian Greko Jakobsen til træning brugt mere tid end normalt på at sparke straffespa­rk.

Og det var han glad for, da han fem minutter før tid stod ansigt til ansigt med Esbjerg- keeper Jeppe Højbjerg i duel fra 11- meterplett­en. For træningen havde gjort ham stensikker på, hvordan han ville sparke.

Og han gjorde det med usvigelig sikkerhed, hvilket betød en meget vigtig og hårdt tiltrængt succes for ham og holdkammer­aterne.

Inden da havde seks kampe uden sejr nemlig sendt dem et pænt stykke ned i kulkældere­n.

Svær tid

– Jeg vidste godt, at det stod til, at jeg skulle sparke, hvis Johan Absalonsen var ude, som han var i denne kamp. Derfor havde jeg forberedt mig.

– Det handlede bare om at sparke den ind, og det var naturligvi­s en dejlig fornemmels­e, da det lykkedes, smilede han, mens Kim Larsen- rytmerne strømmede ud fra sønderjyde­rnes omklædning­srum.

– Det har været en svær tid for os. Og vi spillede bestemt heller ikke nogen stor kamp i dag. Men det betyder ikke så meget. Vi fik de tre point, og det var det, vi havde brug for, fastslog han.

I hele 1, halvleg var der ikke meget, der pegede i retning af sønderjysk sejr. Esbjerg kom hurtigt foran – og hjemmehold­et så ikke ud til at have noget at svare igen med.

Der kom dog mere format over tingene i de sidste 45 minutter, hvor der var tilløb til muligheder, inden den gyldne indskifter Artem Dovbuk slog til – først med udligning og derefter som manden, der fremtvang det straffespa­rk som Greko omsatte til scoring af sejrsmålet.

– Det her giver os helt sikkert et mentalt spark i den rigtige retning. Havde vi derimod tabt, ville vi for alvor være presset, konstatere­de han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark