Ekstra Bladet

Fake news: Simon Kjær udstillet som alvorligt skadet

- JIMMI WILLEMOES jwj@ eb.dk

Simon Kjær kan i denne sæson ikke just siges at være overbelast­et af kampe.

Lejeophold­et i italienske Atalanta har nemlig kun budt på spilletid i en tredjedel af kampene – nøjagtig som den sidste tid i Sevilla, hvor han er på kontrakt frem til sommeren 2021.

Det er der en grund til. I hvert fald hvis man spørger den tyrkiske journalist Yag ız Sabuncuog lu, der dækker sport for den tyrkiske tv- station Haber Global.

Lørdag lagde han et tweet ud, hvor han skrev, at Simon Kjærs karriere på højeste plan er i fare, da han lider af en alvorlig skade i hoften, der tilsynelad­ende ikke kan opereres, da den sidder uheldigt.

Kontant afvist

Dermed leverede journalist­en en form for forklaring til sine tyrkiske følgere på, hvorfor den danske landsholds­anfører i sine to sæsoner i tyrkiske Fenerbahce også havde perioder med skader.

I Kjærs lejr er der dog en noget anden udlægning af historien. Således tog Kjærs agent, Mikkel Beck, hurtigt til genmæle på selvsamme medie:

’ Tillykke, Yag ız Sabuncuog lu – ny verdensrek­ord i fake news omkring Simon Kjær’, skriver Beck og udstyrede sit udsagn med tre storgrinen­de smileys.

Altså – må man gå ud fra – en kraftig afstandtag­en fra sandheden i det tyrkiske postulat.

Ekstra Bladet har været kontakt med Lars Hendel, der er presserådg­iver for Simon Kjær. Han ønsker ikke at kommentere sagen, men påpeger, at Mikkel Becks tweet siger det hele.

Sad på bænken lørdag

Simon Kjær sad senest på bænken hele kampen lørdag, hvor Atalanta slog Verona 3- 2. Hans seneste aktion på en fodboldban­e var 26. november, hvor han var med i alle 90 minutter, da Atalanta i Champions League slog Dinamo Zagreb 2- 0.

 ?? FOTO: AFP/ RITZAU SCANPIX ?? Simon Kjærs ( tv.) seneste aktion på en fodboldban­e var 26. november, da Atalanta i Champions League slog Dinamo Zagreb 2- 0.
FOTO: AFP/ RITZAU SCANPIX Simon Kjærs ( tv.) seneste aktion på en fodboldban­e var 26. november, da Atalanta i Champions League slog Dinamo Zagreb 2- 0.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark