Ekstra Bladet

Brøndby tilhører den bløde mellemvare

-

Tre nederlag i træk mod de nærmeste rivaler fra AGF og guldbejler­ne fra FC Midtjyllan­d og FC København viser alt om, hvor Brøndby står lige nu.

Vestegnens fodboldfla­gskib er lige nu milevidt efter både FCK og FCM. Niels Frederikse­ns tropper får rigeligt at se til med at slås om tredjeplad­sen, hvor AGF virker som den skarpeste konkurrent.

Det er simpelthen mangel på klasse. Topklasse.

Brøndby tilhører den bedste halvdel af den bløde mellemvare i Superligae­n.

– I princippet ser vi os selv som top tre- hold, og havde vi vundet over FC Midtjyllan­d, havde vi ligget på tredjeplad­sen. Den er inden for rækkevidde, men det er kun lige godkendt, vil jeg sige, hvis vi ender på tredjeplad­sen, siger fodbolddir­ektør Carsten V. Jensen og slår fast:

– Det har været meget op og ned, det må jeg sige. Samlet set er jeg tilfreds med det offensive og mindre tilfreds med det defensive spil, fastslår han.

Intern afløser for Mukhtar

Brøndby kan slutte efteråret på tredjeplad­sen ved at besejre Hobro, samtidig med, at FC Midtjyllan­d vinder over AGF næste søndag i efterårets sidste spillerund­e.

Nu skal Carsten V. Jensen i gang med det store oprydnings­arbejde, hvor Brøndby- truppen skal barberes ned. Det kommer blandt andet til at handle om, at Hany Mukhtar skal erstattes med en intern løsning.

– Vi er 29 spillere i truppen, 31 inklusiv dem der er lejet ud. Så opgave nummer ét er at sørge for, at der ikke er alt for lang vej til spilletid for de yderste spillere i truppen.

– Hany Mukhtar er i princippet ikke en spiller, vi mister. Det er jo ikke sådan, at han har banket kasser ind eller spillet fuld tid, så det er ikke vinduets største opgave. Han er videre, han er solgt, og det er det, siger Carsten V. Jensen, der mener, at truppen har masser af kvalitet til at erstatte Mukhtar, der ikke spillede mod FCM på grund af en mindre skade.

Mulig løsning

Simon Tibbling kan godt ligne løsningen på en afløser for Hany Mukhtar.

Han mener, at Brøndby burde have haft mere med fra de tre seneste kampe, som alle har resulteret i nederlag.

– Jeg vil sige, at i de sidste tre kampe skulle vi have meget mere end nul point. Jeg ville have det langt dårligere, hvis vi ikke spillede lige kampe.

– Anden halvleg i Aarhus er rigtig god, kampen i Parken er rigtig god, det meste af kampen mod FCM sidder vi på spillet. Overordnet set er præstation­er okay, resultater­ne ikke så godt, pointerer han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark