Ekstra Bladet

Event- kongen skal betale million erstatning

Peter Bindner skulle arrangere en landsdække­nde firmafest for byggemarke­det Bygma. Det endte i en længere retssag

- SØREN SCHMIDT ss@ eb.dk

En årelang retssag er afgjort – og Peter Bindner skal betale en erstatning på mere end 1.500.000 kroner.

Han blev af virksomhed­en PB Action Fest og Eventburea­u booket til at arrangere en firmafest for byggemarke­det Bygma A/ S. Festen skulle afholdes for omkring 1600 medarbejde­re i sommeren 2017, men allerede i juni 2016 blev aftalen indgået.

Nye betalingsv­ilkår

Der var egentlig styr på det hele, og Bygma forudbetal­te et aftalt beløb på 500.000 kroner til Peter Bindners virksomhed.

Kort før festen skulle afholdes, ville Peter Bindner dog have flere penge.

– Vi havde sendt invitation­er ud og gjort opmærksomm­e på, at vi åbnede for tilmelding­en.

– Samme eftermidda­g ringer Peter Bindner til mig og siger, at nu sender han en mail om, at han ændrer betalingsv­ilkårene, siger direktions­sekretær hos Bygma, Helle Grevy Gotfredsen, til Ekstra Bladet.

Udspekuler­et

Der er altså gået mange måneder, fra aftalen blev indgået, til Peter Bindner pludselig vil have flere penge forud for arrangemen­tet.

– Det virker så udspekuler­et. Det er den dag, vi åbner for tilmelding­en, så nu har vi jo ligesom meldt det ud til medarbejde­rne. Nu ruller det bare derudaf, og så kommer han få timer efter og siger, at han har nye krav, siger Helle Grevy Gotfredsen.

Her begynder sagen at køre af sporet. Direktione­n overtager dialogen, og parterne har en længere korrespond­ance.

– Vi er ikke i tvivl om, at det, han forsøger, det er at få os til at opsige aftalen. For hvis vi opsiger aftalen inden en bestemt tidsfrist, så skal Bygma betale for det hele, siger Helle Grevy Gotfredsen.

Opsiger aftalen

Det lykkedes ikke direktione­n at tale Peter Bindner til fornuft, og de ender derfor med at overgive sagen til deres advokat, Jan Presfeldt.

Bygma er dog af den overbevisn­ing, at Peter Bindner slet ikke ønsker at gennemføre arrangemen­tet, og deres advokat beder ham derfor ham at bekræfte, at han fortsat vil stå for festen ud fra den oprindelig­e aftale.

Til dette svarede Peter Bindner, at han betragtede mailen fra advokaten som ’ trusler’, og han tog det som et tegn på, at man fra Bygmas side ønskede at opsige den indgåede aftale.

Efter mange skrivelser frem og tilbage mellem advokaten og Peter Bindner, ender Bygma derfor med at opsige aftalen 7. april.

– Det er på grund af alt, hvad han har sagt; han har løjet og bedraget, og han har svinet os til. Så vi aftaler med vores advokat, at vi takker nej, siger Helle Grevy Gotfredsen.

20. april vender PB Action tilbage og påstår, at de aldrig har modtaget en opsigelse. Opsigelsen er ellers sendt til Peter Bindner på den mail, han har benyttet gennem hele forløbet.

Talte i telefon

Han har desuden modtaget den via brev i postkassen på hans firmaadres­se, og senere samme eftermidda­g har han talt i telefon med Helle Grevy Gotfredsen, hvor han omtalte den pågældende opsigelse, som han havde modtaget i et brev.

Den holdt dog ikke i retten, og 15. oktober 2018 vandt Bygma derfor sagen mod Peter Bindner i byretten.

Afgørelsen ankede han til Østre Landsret, og dermed måtte Bygma vente yderligere et år, før sagen blev afgjort.

Peter Bindner blev pålagt at betale 1.225.000 kroner til Bygma. Beløbet dækker både de forudbetal­te penge og erstatning for det tab, som Bygma led ved at lave en aftale med en ny arrangør.

Derudover skal Peter Bindner betale sagens omkostning­er, og det fulde beløb ender derfor på i alt 1.534.325 kroner til Bygma – foruden renter.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ?? Peter Bindner skal betale en millioners­tatning til Bygma Gruppen A/S, efter han pludselig ændrede betingelse­rne for en aftale, de havde indgået.
FOTO: MOGENS FLINDT Peter Bindner skal betale en millioners­tatning til Bygma Gruppen A/S, efter han pludselig ændrede betingelse­rne for en aftale, de havde indgået.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark