Ekstra Bladet

Find det helt rigtige Apple Watch til jul

GUIDE: Undgå de værste fælder hvis du er på jagt efter uret som en dyr julegave i år

-

Der er adskillige grunde til, at Apple på rekordtid har spist den største del af markedet for smarte ure. Den vigtigste er, at hvis nogen forstår at få en gadget til at fungere præcist, som man forventer af den – og på en måde de fleste forstår – så er det netop den amerikansk­e techgigant.

Også herhjemme i ’iPhone-land’ har Apple Watch fået en stor udbredelse. Og det kan i dag bruges til alt fra at betale med, få overblik over aftaler og vise vigtige beskeder. Samt ikke mindst bruges til at registrere træning, overvåge din puls og hjertets sundhed. Det kan også advare pårørende eller slå alarm, hvis brugeren er faldet og ikke kan hjælpe sig selv.

Denne jul vil det ganske kostbare ur derfor igen stå højt på ønskeliste­n hos mange. Men som det fremgår af denne guide, er der en række af fælder i købet, som du skal have styr på, før du beslutter dig.

Flere udgaver

I dag findes der tre udgaver på markedet, som er relevante at overveje. Nemlig Series 3, Series 4 ( officielt udgået i september i år, red.) og Series 5. Selvom Apple fortsat sælger Series 3 som et billigt alternativ til Series 5, er vores råd at undgå modellen. Særligt hvis du kan få fingrene i en Series 4- udgave, som fortsat findes på hylderne hos udvalgte teleselska­ber og andre forhandler­e.

Fra Series 4 fik uret nemlig i sin standardve­rsion både en bedre processor, mere arbejdshuk­ommelse ( RAM) og mere lagerplads.

Hvis det har stor betydning for dig at have de bedste funktioner, for eksempel det nye kompas, til rådighed, skal du naturligvi­s

Ulempen ved den mindste udgave er skærmens størrelse

vælge Series 5. Der findes i dag en ’dameudgave’ på 40 mm og en ’ herre’ på 44 mm. Men uanset køn er valget af enten den store eller lille udgave både et spørgsmål om æstetik og behov.

Aluminium er ok

Ulempen ved den mindste udgave er skærmens størrelse og et ringere batteri. Fordelen er, at du betaler lidt mindre for et Apple- ur på skrump.

Når det gælder materialer, findes Series 5 i titanium, men sælges fortsat ikke i Apples danske webshop.

Vores erfaring er, at uret i aluminium – som er billigste materiale – er flot bygget og let.

Så du skal ikke frygte, at du ender med et billigt udseende ur, hvis du vælger aluminium.

Ståludgave­n derimod føles og ser også mere eksklusiv ud.

Og sidste råd: Kun hvis det betyder meget for dig med vilje at kunne adskille ur og telefon med jævne mellemrum, bør du investere i eSIM- udgaven.

 ?? FOTO: STEPHEN LAM/ RITZAU SCANPIX ?? Titanium er det nye og dyreste materiale til Apple Watch. Men modellen sælges ikke officielt i Danmark. Udgaverne i aluminium og rustfrit stål er dog også ganske godt byggede.
FOTO: STEPHEN LAM/ RITZAU SCANPIX Titanium er det nye og dyreste materiale til Apple Watch. Men modellen sælges ikke officielt i Danmark. Udgaverne i aluminium og rustfrit stål er dog også ganske godt byggede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark