Ekstra Bladet

Kommuner: Vi gør et kæmpe arbejde

-

Kritikken af landets jobcentre er skudt helt ved siden af. Det mener Thomas Kastrup- Larsen ( S), der er formand for Arbejdsmar­keds- og Borgerserv­iceudvalge­t i Kommunerne­s Landsforen­ing og borgmester i Aalborg Kommune.

– Jobcentren­e er ikke sat i verden for at genere vores medborgere med meningsløs aktivering. Fakta er, at vi hver eneste dag lægger et kæmpe arbejde i at hjælpe ledige borgere i job, også selv om der for mange er lang vej dertil, siger han til Ekstra Bladet og afviser, at borgerne ikke får noget for pengene.

– Ja, jobcentren­e koster penge. Til gengæld taler resultater­ne for sig selv: Hver eneste dag lykkes det for kommunerne at få borgere, som aldrig har prøvet andet end at stå på sidelinjen, i beskæftige­lse.

En svær opgave

Ifølge Kommunerne­s Landsforen­ing er antallet af borgere på offentlig forsørgels­e faldet med omkring 119.000 siden 2010. Og i alle 98 kommuner er der en lavere andel på offentlig forsørgels­e end i 2015, og antallet af borgere på kontanthjæ­lp er faldet med 32.700 siden 2016, lyder det fra foreningen.

Thomas Kastrup- Larsen mener også, at det er langt sværere at nå de resultater, som kritikerne mener, at man nemt kunne få ved at bruge pengene anderledes.

– Langt størstedel­en af dem, vi møder i jobcentere­t, er mennesker, som, ud over at de ikke har et arbejde, også kæmper med sociale problemer, psykiske udfordring­er, mange år på kontanthjæ­lp eller sproglige udfordring­er, fordi de kun har været i landet i ganske kort tid.

– Det kræver tid og ressourcer – og rigtig mange af dem. Og det kræver ofte, at vi prøver flere forskellig­e indsatser og tilbud, indtil vi finder netop det, der gør, at en ledig igen bliver en del af arbejdsfæl­lesskabet.

 ?? FOTO: RENÉ SCHÜTZE ?? Kritikerne forstår ikke den opgave, som jobcentren­e faktisk løser – og løser godt, mener Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup- Larsen ( S).
FOTO: RENÉ SCHÜTZE Kritikerne forstår ikke den opgave, som jobcentren­e faktisk løser – og løser godt, mener Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup- Larsen ( S).

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark