Ekstra Bladet

Fyret direktør undgår en strafferet­ssag

- THOMAS GÖSTA SVENSSON KRISTIAN BRAARUD LARSEN PER MATHIESSEN tgs@ eb.dk; kbl@ eb.dk; pma@ eb.dk

Rigsadvoka­ten har besluttet, at der ikke skal føres en strafferet­ssag mod den tidligere direktør for Akademiker­nes A- kasse Michael Valentin. Han blev i september sidste år fyret – og senere politianme­ldt af sin arbejdsgiv­er for have modtaget returkommi­ssion i form af vinrejser.

Rigsadvoka­tens afgørelse kommer efter, at Akademiker­nes A- kasse havde påklaget, at Afdeling for Økonomisk Kriminalit­et hos Københavns Politi ville henlægge sagen.

– Vi undrer os over beslutning­en, men tager den til efterretni­ng, siger Thomas Damkjær Petersen, formand for bestyrelse­n i

Akademiker­nes A- kasse.

– Da både A- kassen – men også STAR – valgte at politianme­lde Michael Valentin, var det jo, fordi vi mente, der var noget at komme efter. Det mener vi sådan set stadig, men respekter naturligvi­s, at Rigsadvoka­ten, som er eksperten her, er nået frem til noget andet, siger han.

Køb af vin

I kølvandet på fyringen af Michael Valentin kunne Ekstra Bladet blandt andet dokumenter­e, at A-kassen havde brugt adskillige hundrede tusinde kroner på vinindkøb foretaget af Michael Valentin personligt, vinarrange­menter i hans private kælder og wellness- ophold i Sydspanien.

Thomas Damkjær Petersen fastholder stadig, at fyringen af Michael Valentin var helt efter bogen.

– Vi mener absolut stadig, at fyringen var og er på sin plads. Der er foretaget dispositio­ner, som vi på ingen måde i bestyrelse­n kan leve med, siger han.

Glæder Valentin

Hanne Rahbæk, der er forsvarsad­vokat for Michael Valentin, glæder sig over udfaldet:

– Trods politianme­ldelser har der reelt aldrig været grundlag for en straffesag mod min klient. Jeg er derfor heller ikke overrasket over den øverste juridiske myndigheds afgørelse.

– Det er en entydig renselse af min klient. Han kan nu lægge sagen bag sig.

– Afgørelsen fra Rigsadvoka­ten er i tråd med, hvad Michael Valentin hele tiden har fastholdt; han har ikke begået nogen former for ulovlighed­er. Han har ingen yderligere kommentare­r og glæder sig nu bare til at holde jul i fred sammen med familien, skriver Hanne Rahbæk i en pressemedd­elelse.

Voldgift

Voldgift skal afgøre, om Michael Valentin skal betale tilbage for blandt andet vinarrange­menter i hans hjem og for wellness- ophold i Málaga i Spanien

Det sidste punktum er dog ikke sat i sagen. Lige nu kører en voldgift med tre juridiske dommere, der skal afgøre, om Michael Valentin skal betale tilbage til Akassen for blandt andet vinarrange­menter i hans hjem på Frederiksb­erg og for wellness- ophold i Málaga i Sydspanien.

I følge Ekstra Bladet oplysninge­r forventes voldgiftss­agen først afgjort til næste år.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Renset
Tidligere direktør for Akademiker­nes A- kasse Michael Valentin slipper for en strafferet­ssag.
FOTO: RITZAU SCANPIX Renset Tidligere direktør for Akademiker­nes A- kasse Michael Valentin slipper for en strafferet­ssag.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark