Ekstra Bladet

Er det i orden at vælte biler?

-

Ekstra Bladet lægger jo gerne spalteplad­s til mange interessan­te ting, men også noget værre bras en gang imellem. Socialrådg­iver Puk Sabber har et stykke tid haft fast klumme i avisen, og hun viger ikke tilbage fra synspunkte­r ’med kant’, som det hedder på moderne dansk.

Forleden skrev hun i avisen, at det da er mystisk med alt det postyr over demonstrer­ende stilladsar­bejderes voldsomhed­er, bare fordi de blandt andet ’vælter en rig mands bil’. Demonstran­terne væltede som bekendt en bil på hovedet, der tilfældigv­is stod der, da de valgte – ulovligt og desuden farligt – at rive et stillads ned som led i en demonstrat­ion.

Det er muligt, at ejeren af den pågældende, dyre bil rent faktisk er rig, det ved jeg ikke. Men det er da også lige meget! Ingen skal vælte andres biler eller ødelægge andres ejendom, uanset om de er rige eller fattige. Hvad pokker er det for en logik?

Man kan have nok så megen sympati for en sag eller en demonstrat­ion, det skal være, men vi kan og skal og må ikke støtte voldelig og ødelæggend­e aktivisme i Danmark. Her taler vi om tingene – for min skyld gerne ved demonstrat­ioner, hvis nogle stadig mener, at det er den bedste dialogmuli­ghed, men vi ødelægger ikke hinandens ting.

Og en veluddanne­t brevkasses­kribent på Ekstra Bladet bør da som minimum bruge hovedet, inden hun hvæsser pennen og flipper ud, bare fordi hun savner sin barndoms massedemon­strationer, hvor budskabern­e vist mest var ’ nej til det hele og ud af resten’.

Peter Skaarup, MF Gruppeform­and og retsordfør­er ( DF) Christians­borg

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Det gik voldsomt for sig på Nørrebro under demonstrat­ionen 2. december.
FOTO: ANTHON UNGER Det gik voldsomt for sig på Nørrebro under demonstrat­ionen 2. december.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark