Ekstra Bladet

Hjælp til de hjemløse

Omkring juletid gør Johnny Reimar ekstra meget ud af at være filantropi­sk

- FILIZ YASAR fy@ eb.dk

Julen er hjerternes fest, og for 76- årige Johnny Reimer betyder det, at han bruger højtiden til at samle ind og dele ud.

Her tænker han ikke kun på penge, men ligeså meget på den kærlighed, som julen bringer med sig.

For det har gjort noget ved ham at få titlen som oldefar. Ikke fordi at han er blevet mere rørstrømsk af den grund, det har han altid været, indskyder han, men det rører ham at se sit barnebarn være mor.

– Det er en fantastisk gave at være oldefar. Men også meget specielt, når så mange generation­er er samlet i et rum, som man jo er til jul. Det er jeg meget glad for, at jeg får lov at opleve, siger Jonny Reimar.

Taknemmeli­g

Hans barnebarn Filis Cramer Necip har nemlig forsynet ham med to oldebørn, og det er morfaderen yderst taknemmeli­g for.

– Det gør altså noget at se de små unger, der er de yngste i familie- hierarkiet. De løber med alt opmærksomh­eden, siger den folkekære sanger.

Fra familie- kærlighed til næstekærli­ghed, så har Johnny Reimar år efter år gjort det samme for at hjælpe dem, der har allermest brug for det.

Han hjælper blandt andet Frelsens Hær med at uddele julehjælp. Men han er også forpligtet til at yde bistand via en ridderordn­ing, da han er medlem af Malteserri­dderne, der står for velgørende formål. Men han har også sin egen sidegesjæf­t:

– Jeg samler alle mine mønter sammen hver dag.

Og den bunke donerer jeg til hjemløse i Helsingør. Jeg gør, hvad jeg kan her i julen, fortæller han.

Jul hos datteren

I år skal julen fejres hos datteren, Lotte Reimar, der bor to huse fra ham og konen Annie. Julen går på skift mellem Lotte og den ældste søn, Lars.

Det er dejligt, når børnene står for julebordet, men det har også en lille ’skønhedspl­et’:

– Der er aldrig nogen rester, som vi kan nippe af min kone og jeg. Derfor sørger vi for at købe en ekstra and mere, som vi kan spise til dagen efter, indrømmer en grinende Johnny Reimar.

Svenske tilstande

Julen for Johnny Reimar har dog ikke altid været et overflødig­hedshorn. Han erindrer et år, hvor hans forældre havde glemt en julepakke fra hans tante.

– Så sad jeg der og fik en lang næse. Det skulle så vise sig, at den var røget helt bagest på skabshylde­n. Det opdagede mine forældre først julen efter.

Johnny Reimars tanter har mere eller mindre været småleveran­dører af drama. Der var nemlig også den jul, der blev holdt hos tanten i Kumla i Sverige. Her måtte lille Johnny Reimar flygte for sit eget liv, fortæller han. Lige indtil nogen smed juletræet, som der var ild i, ud af vinduet.

– Dengang var der jo levende lys på juletræet. Så gik det pludselig op i flammer. Vi blev alle meget bange, så det endte med, at juletræet røg ud af vinduet. Det var svenske tilstande, griner Johnny Reimar.

– Hvad har været den absolutte bedste julegave, du nogensinde har fået?

– Det må nok være min yngste søn, Mads. Han kom ikke til verden juleaften, men han er født 6.januar, så det er en lidt sen julegave, jeg fik. Men den var alle tiders, siger Johnny Reimar.

Det gør altså noget at se de små unger, der er de yngste i familie- hierarkiet

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ?? Fantastisk
Det er en fantastisk gave at være oldefar. Men også meget specielt, når så mange generation­er er samlet , som man jo er til jul, siger Johnny Reimar.
FOTO: STINE BIDSTRUP Fantastisk Det er en fantastisk gave at være oldefar. Men også meget specielt, når så mange generation­er er samlet , som man jo er til jul, siger Johnny Reimar.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark